Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Māksla

Rundāles pils muzejā varēs aplūkot Ļvivas baroka meistaru skulptūras

Rundāles pils muzeja izstāžu zālē pils staļļos no 6. jūlija līdz 31. augustam varēs aplūkot izstādi Baroka tēlniecības mistika: Johans Georgs Pinzels un citi 18. gadsimta Ļvivas meistari. Izstādē būs iespējams apskatīt 20 izcilā vēlā baroka laikmeta tēlnieka Johana Georga Pinzela (ap 1720?–1761?), kā arī citu Ļvivas reģiona meistaru koka skulptūras.

Nākotnes laboratorija Itālijā. Aicina iesniegt Latvijas ekspozīcijas metus Venēcijas arhitektūras biennālei © DIENA

Kultūras ministrija izsludinājusi metu konkursu par Latvijas ekspozīcijas koncepciju un īstenošanu Venēcijas biennāles 18. starptautiskajā arhitektūras izstādē 2023. gadā. Tajā ir aicināti piedalīties Latvijā vai ārvalstīs praktizējoši arhitekti, dizaineri, mākslinieki, radošas starpdisciplināras komandas, kas ir juridiskas vai fiziskas personas vai personu apvienības.

Mūžībā aizgājis gleznotājs Uldis Zemzaris

2022. gada 22. jūnijā mūžībā ir aizgājis nozīmīgs Latvijas mākslinieks – gleznotājs un rakstnieks Uldis Zemzaris, informēja Latvijas Mākslinieku savienības vadītājs Igors Dobičins.

SEB stipendiju glezniecībā šogad saņem Alise Builevica

Trešdien, 15. jūnijā, LMA eksperimentālajā mākslas telpā Pilot tika paziņots SEB stipendija glezniecībā 2022 laureāts. Stipendiju par konkursam iesniegtajiem darbiem saņēma Latvijas Mākslas akadēmijas bakalaura programmas, glezniecības specialitātes, šī gada absolvente Alise Builevica.

Sākas ceturtais starptautiskais performances mākslas festivāls Starptelpa

Šodien, 15. jūnijā, sākas ceturtais starptautiskais performances mākslas festivāls Starptelpa, tas notiks no 15. līdz 19. jūnijam. Šoreiz tā norises vieta ir Latvijas Mākslas akadēmija. Jau ceturto gadu festivālu organizē Latvijas Performances mākslas centrs, katru reizi akcentējot citu tēmu. Šogad tā ir Citādība.