Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +20 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Rīgā

Iekšlietu ministrija un Rīgas dome sāk kopīgu cīņu ar pārlieku skaļajiem motocikliem

Transportlīdzekļi, kuru tehniskais stāvoklis neatbilst prasībām par radīto trokšņa kontroles sistēmu un kuri, pārvietojoties pa pilsētu, traucē cilvēku mieru, ir problēma, kurai uzmanība pievērsta jau ilgu laiku. Efektīvas trokšņu kontroles veikšanu apgrūtina likumiskais ietvars, ko tagad uzņēmusies risināt Iekšlietu ministrija sadarbībā ar Rīgas domi.

Rīgā sāks Brasas tilta demontāžu

Šonedēļ sākti sagatavošanās darbi Brasas tilta demontāžai Duntes ielas pusē, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Aptur solu novākšanu Vērmanes dārzā

Solu novākšana Vērmanes dārza estrādē ir apturēta, un par tālāko rīcību lems deputāti ārkārtas komitejas sēdē, šodien sociālajos tīklos pauda Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas vadītājs Edmunds Cepurītis (PP).

Atskaitot ogles un naftas produktus, Rīgas ostā apgrozījuma pieaugums

Neraugoties uz pandēmijas laika satricinājumiem, globālo konteinerkrīzi, kā arī nestabilo ģeopolitisko situāciju kaimiņvalstīs, pirmais pusgads Rīgas ostā noslēdzies ar stabilitāti, kopā Rīgas ostas stividorkompānijām pārkraujot 10,15 miljonu tonnu dažādu kravu. Bez fosilajiem energoresursiem (ogles un naftas produkti), kravu apgrozījuma rādītāji 2021. gada sešos mēnešos ir palielinājušies par +1.3% jeb 112 tūkstošiem, šobrīd sasniedzot 8,88 miljonus tonnu jeb 88% no visām kravām.

Čaka ielā saglabās tikai vienu velojoslu

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja šodien nolēma no 1.septembra mainīt satiksmes organizāciju Čaka ielā, saglabājot tikai vienu velojoslu.

Rīgā notiks ūdensvadu hlorēšana

No 30. jūnija līdz 2. jūlijam visā pilsētā plānota Rīgas ūdensvada tīklu profilaktiskā dezinficēšana jeb hlorēšana, portālu Diena informēja pašvaldības uzņēmums Rīgas ūdens.