Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Rīgā

Rīgas ostas uzņēmēji aizvadītajā gadā attīstībā investējuši 36,3 miljonus eiro

Uzņēmēji – pastāvīgi ostas teritorijā strādājošie Rīgas brīvostas zemes un piestātņu nomnieki, kas veido ostas komercsabiedrību pamata klasteri, aizvadītajā gadā infrastruktūras attīstībā investējuši 36,3 miljonus eiro, kopējam investīciju apjomam pēdējo piecu gadu periodā sasniedzot 195 miljonus eiro, portālu Diena.lv informēja Rīgas brīvostā.

Krapsis nolēmis doties izdienas pensijā

Izdienas pensijā no šodienas nolēmis doties Valsts policijas (VP) priekšnieka vietnieks, Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis, informē VP.

Saskaņa pieprasa Rīgas vicemēra Ķirša atkāpšanos no amata

Rīgas domes partijas Saskaņa frakcija pieprasījusi Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka Viļņa Ķirša (JV) atkāpšanos no amata, pamatojot savu prasību ar izskanējušo informāciju saistībā ar Satiksmes departamenta direktora Vitālija Reinbaha atbrīvošanu no amata.

Rīgas ģimnāzijas negrib izņēmumus © DIENA

Vidējās izglītības iestādes ir tiesīgas rīkot iestājpārbaudījumus un noteikt uzņemšanas kritērijus ar dibinātāja atļauju. Vidusskolās un daļā reģiona valsts ģimnāziju, piesakoties mācībām 10. klasē, pietiek ar gada vērtējumu mācību priekšmetos, kas var tikt papildināts ar sarunu vai motivācijas vēstuli un arī testu klātienē vai tiešsaistē, toties Rīgas centra ģimnāzijās (arī tiem, kas vēlas mācīties šo skolu septītajā klasē) un vidusskolās vienotais matemātikas pārbaudījums ir klātienē. Lai tajā varētu piedalīties, pirms tam ir jāreģistrējas Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta (IKSD) tīmekļa vietnē vai skolu mājaslapās, norādot prioritārā secībā, kur vēlas mācīties, un no saraksta izvēloties kārtošanas vietu. Pārbaudījumam Rīgas valsts ģimnāzijās ir noteikta viena diena, proti, 29. maijs, galvaspilsētas vidusskolās – 10. jūnijs. Ja kādu iemeslu dēļ skolēns uz to nevar ierasties, otra iespēja viņam netiek dota. Izņēmums ir vidusskolas, kurās uz brīvajām vietām varēs pretendēt vēl augustā.

Lidosta Rīga pērn cietusi zaudējumus 15,85 miljonu eiro apmērā

VAS Starptautiskās lidosta Rīga pērn cietusi zaudējumus 15,85 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai 2019.gadā, savukārt kompānijas apgrozījums samazinājies par 54% - līdz 29,8 miljoniem eiro, liecina uzņēmuma publiskotais auditētais gada pārskats par 2020.gadu.

Pasaules čempionāta hokejā dēļ tiks ieviesti vairāki satiksmes ierobežojumi

Rīgas domes Satiksmes departaments (RDSD) informē, ka no 17. maija līdz 7.jūnijam, saistībā ar Pasaules čempionātu hokejā, Baznīcas un Teātra ielu posmos tiks aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana. Tāpat satiksmes ierobežojumi līdz 12. jūnijam būs Jāņa Dikmaņa ielā, kā arī Vesetas un Mālpils ielu posmos.