Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Piektdien atklās jaunizbūvēto veloceļu Centrs-Ziepniekkalns

Piektdien, 14.oktobrī, plkst.11 Rīgā tiks atklāts jaunizbūvētais veloceļš Centrs-Ziepniekkalns, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Atklāšanas pasākumā tiks izbraukts veloceļa maršruts. Brauciens sāksies pretī Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra Zinātņu mājai un noslēgsies pretī Ziepniekkalna vidusskolai.

Atklāšanas pasākumā piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks satiksmes infrastruktūras un attīstības jautājumos Vilnis Ķirsis (JV), Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks, Satiksmes departamenta direktora amata pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods un Ceļu būves uzņēmuma SIA "Binders" valdes loceklis Ingus Pētersons.

Pēc oficiālās daļas un lentes griešanas ceremonijas mediju pārstāvji ir aicināti pievienoties kopīgam izbraucienam līdz veloceļa galapunktam Ziepniekkalnā - blakus Valdeķu un Ozolciema ielu krustojumam.

Jaunā veloceļa kopgarums ir nepilni seši kilometri, un tas nodrošinās velotransporta savienojumu starp centru, Latvijas Universitātes Akadēmisko centru Torņakalnā un vienu no lielākajām Rīgas apkaimēm - Ziepniekkalnu.

Veloceļa būvniecība tika sākta 2021.gada rudenī un noslēdzās šī gada oktobrī. Projekta ietvaros ir izbūvēts no gājējiem un autosatiksmes atdalīts veloceļš, veikti satiksmes organizācijas uzlabojumi, kā arī iestādīti aptuveni 400 jauni košumkrūmu stādi. Darbus veica ceļu būves uzņēmums SIA "Binders".

Kā aģentūra LETA noskaidroja Rīgas domē, veloceļa "Centrs-Ziepniekkalns" plānotās izmaksas ir 1 796 680 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Iespējams šī summa varētu tikt palielināta sadārdzinājuma dēļ atsevišķās pozīcijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas