Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas siltums un Rīgas ūdens jaunajā apkures sezonā nepiemēros līgumsodus kavētiem maksājumiem

AS Rīgas siltums un SIA Rīgas ūdens gaidāmajā apkures sezonā nepiemēros līgumsodus kavētiem maksājumiem par sniegtajiem pakalpojumiem, aģentūru LETA informēja uzņēmumu pārstāvji.

"Rīgas siltums" nepiemēros līgumsodus par piegādāto siltumenerģiju jaunajā apkures sezonā. Kā aģentūru LETA informēja "Rīgas siltuma" Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Linda Rence, šāda prakse tika īstenota arī Covid-19 pandēmijas laikā, lai palīdzētu klientiem norēķināties par saņemtajiem pakalpojumiem.

Uzņēmumā skaidro, ka lielai daļai klientu nav kavējumu vai ilgstošu parādu, jo vasaras laikā, gatavojoties nākamajai sezonai, viņi ir centušies tos nomaksāt.

Savukārt uzņēmumā "Rīgas ūdens" informēja, ka tā valde trešdien lēmusi, ka no 1.septembra līdz šī lēmuma atcelšanai vai grozīšanai netiks aprēķināti nokavējuma procenti par sniegtajiem ūdenssaimniecības pakalpojumiem.

Arī "Rīgas ūdens" atsaucas uz šādu pašu rīcību ekonomiski sarežģītajā Covid-19 pandēmijas laikā. Turklāt sabiedrība esot saņēmusi arī Rīgas pilsētas izpilddirektora, kapitāla daļu turētāja pārstāvja Jāņa Langes vēstuli par sociāli atbildīgu rīcību energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma un krīzes situācijā.

Kā ziņots, "Rīgas siltums" saražo 30% Rīgai nepieciešamā siltuma, bet lielāko daļu jeb 70% iepērk. Tādēļ uzņēmumam ir svarīgi savlaicīgi norēķināties ar enerģijas piegādātājiem, lai nodrošinātu nepārtrauktu un drošu siltumapgādi visā Rīgā.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "Rīgas siltuma" apgrozījums pērn bijis 146,45 miljoni eiro, bet peļņa - 5,4 miljoni eiro. Kompānijas kapitālā 49% pieder Rīgas domei, 48,99% - Latvijas valstij, 2% - SIA "Enerģijas risinājumi. RIX", bet "Latvenergo" pieder 0,005% akciju.

"Rīgas ūdens" ir Latvijā lielākais ūdenssaimniecības uzņēmums Latvijā, kas nodrošina ūdensapgādi un kanalizācijas ūdeņu savākšanas un attīrīšanas infrastruktūru Rīgā un tās apkaimē. "Rīgas ūdens" pamatkapitāls ir 127 586 633 eiro, bet tās vienīgā īpašniece ir Rīgas pašvaldība.

SIA "Rīgas ūdens" pērn strādāja ar 55,832 miljonu eiro apgrozījumu un 5,516 miljoni eiro peļņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas