Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ziņas

DAP aicina brīvprātīgos glābt krupjus

Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) jau trešo gadu, īstenojot kampaņu Misija - Krupis. Izglāb princi!, aicina pieteikties brīvprātīgos krupju glābējus, lai aktīvajā migrācijas laikā noteiktā ceļa posmā palīdzētu krupjiem droši šķērsot brauktuvi, informēja DAP vecākā komunikācijas speciāliste Ilze Reinika.

Arodbiedrības kategoriski pret izmaiņām darba nespējas lapu apmaksā

Samazinot darba nespējas lapu apmaksu, var pasliktināties sabiedrības veselības rādītāji, pieaugt infekciju un hronisko slimību izplatība, šādu nostāju otrdien preses konferencē pauda Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētājs Egils Baldzēns, darba devēju priekšlikumu apturēšanai neizslēdzot arī streika rīkošanu.

Alkoholu varēs iegādāties no 20 gadu vecuma

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija šodien atbalstīja priekšlikumu grozījumiem Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas paredz, ka alkoholiskos dzērienus būs aizliegts pārdot personām, kuras ir jaunākas par 20 gadiem.

Deviņi uz vienu programmētāja prakses vietu – lielākā jauniešu interese SIA ZZ Dats vēsturē

Pēdējos gados vērojama arvien pieaugoša interese par programmētāju prakses vietām, un SIA “ZZ Dats” šogad uz prakses sludinājumu saņemti 70 pieteikumi – 19% no tiem iesniegušas jaunietes. Tādējādi uz vienu no astoņām apmaksātajām prakses vietām vidēji pieteikušies deviņi pretendenti ne tikai no Rīgas, bet arī reģionālajām mācību iestādēm. Iespēja piedalīties reāla projekta īstenošanā – programmēšanā, prakses vadītājs kā mentors un iespējamais atbalsts kursa darba, bakalaura darba vai maģistra darba izstrādē, apmaksāta prakses vieta, šīs pēc SIA “ZZ Dats” administrācijas un personāla vadītājas Iveta Kažemakas vērojumiem ir galvenās prioritātes, kā IT studenti izvēlas prakses vietu.

Gaisa temperatūra otrdien vēl nepārsniegs +10 grādus

Agrā otrdienas rītā vietām Latvijā, galvenokārt Kurzemē un Pierīgā, izveidojusies migla ar redzamību 200-600 metri un vietām ir īslaicīgi nokrišņi, tie vairāk skar Vidzemi, liecina meteoroloģiskā informācija. Otrdien gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +6..+10 grādiem, vietām piekrastē nekļūs siltāks par +4 grādiem, prognozē sinoptiķi.