Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

ASV

Ķīnas karavīri Krievijā piedalīsies manevros Vostok

Ķīnas karavīri dosies uz Krieviju, lai piedalītos vairāku valstu kopīgajos manevros "Vostok", kuros līdzās Krievijai piedalīsies arī Indijas, Baltkrievijas, Mongolijas, Tadžikistānas un citu valstu karavīri, trešdien pavēstīja Ķīnas Aizsardzības ministrija.

Kanzasā vēlētāji referendumā neatbalsta stingrāku likumu par abortiem © DIENA

ASV Kanzasas štata iedzīvotāji referendumā noraidījuši grozījumus pavalsts konstitūcijā, kas ļautu likumdevējiem noteikt stingrākus abortu aizliegumus. Tradicionāli republikāņiem simpatizējošā Kanzasa ir pirmais no štatiem, kur šāds balsojums sarīkots pēc tam, kad 24. jūnijā ASV Augstākā tiesa atcēla 1973. gadā pieņemto spriedumu par abortu legalizēšanu visā valstī.

Pelosi ieradusies vizītē Taivānā

ASV Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi otrdienas vakarā ieradusies Taivānā, neskatoties uz Ķīnas iepriekšējiem draudiem sakarā ar iespējamo vizīti.

Baidenam joprojām pozitīvs Covid-19 tests

ASV prezidentam Džo Baidenam, kurš tikai pirms dažām dienām tika pasludināts par izveseļojušos no Covid-19, svētdien jau otro dienu pēc kārtas koronavīrusa tests bija pozitīvs, paziņoja Baltā nama ārsts Kevins O'Konors.

ASV Senāts aicina atzīt Krieviju par valsti terorisma sponsoru

ASV Senāts vienbalsīgi pieņēmis rezolūciju, aicinot Valsts departamentu atzīt Krieviju par valsti terorisma sponsoru saistībā ar tās darbībām Čečenijā, Gruzijā, Sīrijā un Ukrainā, kas novedušas pie "neskaitāmu vīriešu, sieviešu un bērnu nāves".