Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

ASV

Mūziķis Nīls Jangs vēršas pret Spotify un lielajām bankām

Kanādiešu roka veterāns Nīls Jangs vērsies pie straumēšanas platformas "Spotify" darbiniekiem ar aicinājumu pamest darbu, kā arī mudinājis banku klientus izņemt naudu no lielajām amerikāņu bankām, šādi protestējot pret maldinošu informāciju par Covid-19 un kaitīgu klimata politiku.

ASV neefektīvajam tirdzniecības embargo pret Kubu jau sešdesmit gadu © DIENA

Ekonomisko problēmu māktā Kuba vakar sagaidījusi 60. gadadienu, kopš spēkā stājās ASV noteiktās ekonomiskās sankcijas pret šo valsti. 60 gadu ilgušās sankcijas dziļi ietekmējušas Kubas attīstību un sabiedrības ikdienas dzīvi, taču pat ASV eksperti bijuši spiesti atzīt, ka tās nav sasniegušas sākotnējo mērķi. Nav arī pazīmju, ka tās varētu tikt atceltas tuvākajā nākotnē, atzīmē AFP.

Starptautisko Kosmosa staciju 2031. gadā plānots nogremdēt Klusajā okeānā © DIENA

ASV Nacionālā aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA) plāno 2030. gadā pārtraukt Starptautiskās Kosmosa stacijas (SKS) ekspluatāciju un 2031. gada janvārī to nogādāt atpakaļ uz Zemes, nogremdējot Klusajā okeānā, vēsta The Guardian. Pēc tam kosmosa pētījumus paredzēts veikt, īrējot vietas kosmosa stacijās, ko veido privāti uzņēmumi.

ASV "tuvākajās dienās" nosūtīs uz Austrumeiropu 3000 karavīru

Ņemot vērā saspringto situāciju pie Ukrainas robežām, ASV prezidents Džo Baidens ir apstiprinājis aptuveni 3000 amerikāņu karavīru nosūtīšanu uz Austrumeiropu tuvāko dienu laikā, vēl pirms oficiālā Pentagona paziņojuma, pavēstījušas trīs Savienoto Valstu amatpersonas.