Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 4. jūnijs
Sindija, Sintija, Elfrīda

Cik izturīgas ir koka dārza mēbeles?

Dārza mēbeles ir būtisks elements jebkurā dārzā vai terasē. Tās piedāvā ne tikai komfortu un estētisku pievilcību, bet arī ērtu vietu atpūtai un izklaidei. Kad runa ir par dārza mēbelēm, bieži iedomājamies koku. Un ne velti! Koka mēbeles ieguvušas savu popularitāti, jo tās garantē dabisku skaistumu un ilgstošu izturību. Tomēr, lai nodrošinātu, ka Jūsu ieguldījums ir ilgtspējīgs, saglabājot vizuālo izskatu un izturību, ir svarīgi izvēlēties kvalitatīvu produkciju.

Koks ir dzīvs materiāls, kura izskats mainās atkarībā no vides un laikapstākļiem. Izvēloties koka dārza mēbeles, ir svarīgi ņemt vērā koksnes veidu, apstrādi un konstrukcijas kvalitāti, jo tieši šie ir būtiskākie faktori koka dārza mēbeļu izturībā un ilgtspējā.

Piemērotākie koksnes veidi

Dārza mēbelēm piemērotākā ir ozola, priedes un akācijas koka koksne. Izvēloties ozolkoka mēbeles, jāņem vērā, ka tas ir ļoti izturīgs koks, taču laika gaitā zaudēt savu dabisko skaistumu, ja to neapstrādā ar aizsargājošu pārklājumu. Priede būs pieejamāka izvēle, taču tā ir mīkstāka un uzņēmīgāka pret puvi un sēnīšu veidošanos, ja to neapstrādā ar aizsargājošiem līdzekļiem. Tomēr, kā vadošā izvēle ir jāmin akācijas koks. Tas ir izturīgs un blīvs, dabiski ūdens atgrūdošs, kas padara to piemērotu āra lietošanai.

Apstrāde un konstrukcijas kvalitāte

Koka dārza mēbeles var apstrādāt ar apdares vielām, lai uzlabotu to izturību un ilgtspēju, tomēr būtiskākā ir koka dārza mēbeļu konstrukcijas kvalitāte. Labi izgatavotām mēbelēm ir stingri un spēcīgi savienojumi, tāpēc pievērsiet tiem uzmanību.

Kopšana

Lai koka mēbeles kalpotu ilgi, tās ir pareizi jākopj. Regulāri tīriet tās ar mīkstu drānu un tieši Jūsu mēbelēm paredzētajiem kopšanas līdzekļiem. Izvairieties no mēbeļu novietošanas tiešā saules gaismā vai liela mitruma apstākļos, lai pasargātu no pārlieka mitruma un UV starojuma. 

Papildiniet savu terasi vai dārzu ar elegantiem koka galdiem, krēsliem, zviļņiem, šūpolēm un visu nepieciešamo elegantam un praktiskam iekārtojumam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kāpēc svarīgi ieguldīt grāmatvedībā?

Grāmatvedība ir jebkura uzņēmuma mugurkauls. Tā ne tikai nodrošina precīzu finanšu pārskatu sagatavošanu, bet arī sniedz kritisku informāciju uzņēmuma vadībai, lai pieņemtu izsvērtus lēmumus. Tomēr, n...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti