Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Padzītais Gobzems

KPV LV valde pirmdien nolēma izslēgt no partijas Saeimas deputātu Aldi Gobzemu. Aizejot viņš izteicās, ka, lai tiktu pie varas, veidošot "jaunu veidojumu".

Tagad valdība savā deklarācijā sola: "Turpināsim īstenot pasākumus ēnu ekonomikas ierobežošanai." To, ka darba ir daudz, apliecina Baltijas ēnu ekonomikas pētījums, ko jau daudzus gadus veic Rīgas Ekonomikas augstskola. Šis pētījums rāda, ka, piemēram, 2017. gadā ēnu ekonomika Latvijā bija ap 22% no iekšzemes kopprodukta. Viens no pētījuma veicējiem, ekonomikas eksperts Arnis Sauka daudzkārt uzsvēris, ka lielu tautsaimniecības pelēkā sektora daļu veido aplokšņu algas. 

Uz šī fona visai savdabīgi izskatās mājieni, kas medijos pavīdējuši saistībā ar valdībā strādājoša cilvēka ģimenes biznesu. Valsts ieņēmumu dienests (VID) «saņēmis anonīmus ziņojumus par iespējamiem pārkāpumiem nodokļu jomā uzņēmumā SIA Monēta, kurā finanšu vadītājas amatu ieņēmusi [labklājības ministre Ramona] Petraviča, bet uzņēmuma īpašnieks ir viņas vīrs. Pati Petraviča šos pārmetumus kategoriski noraidījusi», vēsta aģentūra LETA.

Šis nu reiz ir tas gadījums, kad atbildīgajām valsts institūcijām, un to vidū VID, vajadzētu operatīvi veikt situācijas izpēti un savus secinājums neslēpt no sabiedrības. Tas, vai ģimenes biznesā tiek korekti maksāti nodokļi, nav ministra amatā strādājoša cilvēka privātā lieta, kas svarīga šķiet tikai «dzelteno mediju» lasītājiem un klaču faniem. Attieksme pret nodokļu nomaksu apliecina attieksmi pret likumu ievērošanu. Ja politiķe X vai politiķis Y savā vai savas ģimenes biznesā pieļauj likumu neievērošanu, tad rodas jautājums – kā gan likumus citiem var rakstīt cilvēks, kas pats likumus neciena? 

Taču jāņem vērā arī tas, ka anonīms ziņojums tad, ja tā patiesumu neapliecina valsts institūciju atzinumi, nav uzticams informācijas avots. Par to, ka gan fanātiski konkurenti, gan garlaicības mākti, ļauni, skaudīgi ļaudis nomelno līdzcilvēkus, anonīmi paužot sadomātus apmelojumus, gadās dzirdēt laiku pa laikam, turklāt ne tikai politikā un uzņēmējdarbībā, bet arī izglītībā, zinātnē, kultūras jomā un citviet. Un arī tāpēc, ka anonīmiem ziņojumiem nedrīkst naivi ticēt, par nodokļu maksājumu uzraudzību atbildīgajām valsts institūcijām vajadzētu noskaidrot reālos faktus un bez vilcināšanās informēt sabiedrību.

Top komentāri

Bormans
B
Kaut kādu veidojumu šamējais apēda.Gan jau izurbinās vēl?
Katrina
K
Ludzu, vai var kaut vienu dienu nodzivot so idiotu, debilo Gobzemu nepieminot?
Duuna
D
Veidojums ir tualetes poda.Pat izteikties neprot ka bijussis advokats.Pretigi.Redzat veidojumu taisis parnems varu.Tevi cietuma iebazis tur varesi veidot....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Cigarete un pudele pie kluba "18"

Saeimas komisija atbalstījusi priekšlikumu grozījumiem Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas paredz, ka alkoholiskos dzērienus būs aizliegts pārdot personām, kuras ir jaunākas par 20 gadiem. Ze...

Infografikas

Vairāk Infografikas


Karikatūrista skats

Vairāk Karikatūrista skats