Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jātiek ārā no hobija līmeņa

Dienas un Altum kopīgi īstenotais jauno uzņēmēju atbalsta projekts Dienas starts 2014 ir nonācis pusceļā. Dienas starta žūrija vērtē jauno uzņēmēju trijos mēnešos paveikto.

Zane Ruģēna-Bojāre, Liene Brizga-Kalniņa un Jeļena Žimaļina, bērnu apģērbu zīmols Linden& Oak.

Vērtē Jānis Bērziņš, uzņēmuma Stenders īpašnieks un vadītājs

Interesanta pieeja apģērbu ražošanai, interesants projekts. Es uzskatu, ka tirgus ir samērā piesātināts ar šādu produktu kopumā, tomēr, uzsverot inovāciju, ko meitenes izmantos savā ražošanā, varētu izkarot sev zināmu tirgus daļu. Viss būs atkarīgs no tā, vai radošajai komandai pietiks spēka un ideju ģenerēt inovācijas un radīt pietiekami interesantus risinājumus. Lielākais trūkums, manuprāt, ir tas, ka neviena no meitenēm šīs uzņēmējdarbības attīstīšanā nestrādā ar 100% atdevi, ka šis projekts tomēr paliek tādā kā hobija līmenī. Ieteiktu vismaz sākuma stadijā kādai no kompanjonēm veltīt šim projektam visu savu laiku, lai to iedzīvinātu!

Vērtē Mikus Losāns, LU EVF Biznesa inkubatora vadītājs

Kāds uzņēmējs no Silīcija ielejas man reiz teica: «It's not important what you do, but why you do it.» Kāpēc tu dari to, ko dari. Un mani ļoti uzrunāja iemesls, kāpēc meitenes veido šo biznesu jeb kāda ir uzņēmuma misija - viņas ražos šos apģērbus, lai bērniem būtu primāri ērtas drēbes, lai var skriet un darboties. Es redzu, ka viņām tas, kā arī eko jautājums ir svarīgi, un viņas visu to ir ielikušas savā produktā. Tagad uzdevums ir strādāt un atrast savu tirgu, atrast citus cilvēkus, kam šādas vērtības ir būtiskas, kuri vēlēsies savus bērnus apģērbt tieši ērtās eko drēbēs. Patlaban uzņēmējas gan neiegulda pietiekoši laika un enerģijas, lai tiešām attīstītu šo uzņēmumu kā biznesu, jo tā nav prioritāte. Bet es teiktu, ka priekš hobija, kur tu dari to, ko mīli, un pastāv varbūtība, ka no tā visa reiz var izveidoties veiksmīgs bizness, tas ir salīdzinoši labi.

Vērtē Ģirts Ozoliņš, mārketinga komunikāciju aģentūras IDEA vadītājs

Ļoti labi, ka uzņēmējas aizrautīgi ir metušās lietā, kurai pašas tik ļoti tic. Bet, kā jau runājām tikšanās reizē, acīmredzot dalībniecēm nav pietiekošas motivācijas tiešām fokusēties uz jauno biznesu, jo salīdzinoši vienkāršas izstrādnes aizņem pārāk daudz laika un produkti vēl joprojām ir prototipu stadijā. Iespējams, ka tas skaidrojams ar to, ka pašas uzņēmējas līdz šim nav vienojušās par skaidru uzņēmuma filozofiju un produktu stratēģiju, kas sarežģī arī produktu un zīmola izstrādes radošos procesus. Es īsti nesaskatīju arī konkrētību distribūcijas stratēģijā – vairāk ir idejas, kur varētu realizēt produkciju. Bet šaubos, vai apsvērtie virzieni var nodrošināt pietiekošu realizācijas apjomu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Jaunumi

Vairāk Jaunumi