Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mēness kalendārs dārzkopim: 30. novembris - 6.decembris

Mēness kalendārs dārzkopim: 30. novembris - 6.decembris.


Ziedu un dekoratīvo stādījumu kopšana 

No 30. novembra līdz 2. decembrim, ja nepieciešams, sagatavojiet materiālus pret salu jutīgāko dekoratīvo stādījumu segšanai. Mulčējiet dobes. Nostipriniet žodziņus, apmalītes, lai dārzs arī ziemā izskatītos kārtīgs un kopts.  Aprūpējiet telpaugus. Iespējams, ka Ziemassvētku kaktuss saplaucis vai arī gatavojas ziedēt? Tad to vajag intensīvāk pamēslot ar ziedošiem augiem paredzētu mēslojumu. Uzstādiet augu lampas tiem augiem, kam nepietiek dienasgaismas. Rūpīgi tīriet putekļus no augu lapām, mitriniet gaisu augu tuvumā, ja apkure to padarījusi pārlieku sausu. Rūpējieties par augu veselību.  


Lapu dārzeņu kopšana 

No 2. līdz 4. decembrim iesējiet nelielos trauciņos mikrozaļumus – tiem nevajag daudz gaismas, pietiek ar siltumu un mitrumu, it sevišķi dīgšanas periodā. Rukola, sinepes, redīsi, brokoļi, kressalāti, zirnīši u. c. mikrozaļumi lieliski papildinās ēdienus ar svaigu garšu un kalpos par labu vitamīnu avotu, turklāt ziemas drūmajā laikā tie telpai piešķir dzīvīgus akcentus. Turiet pa rokai arī kādu bazilika un rozmarīna podiņu. Lai netrūkst svaigu zaļumu virtuvē arī gada tumšākajā laikā!  


Augļu koku un ogulāju kopšana 

No 4. līdz 6. decembrim parūpējieties, lai augļu kokiem netiek klāt meža zvēri un grauzēji, kas vēlas mieloties ar to svaigo, sulīgo miziņu. Sausā un saulainā dienā varat kaļķot kociņu stumbrus.  
 

Sakņu dārzeņu kopšana 

6. decembrī pārlūkojiet krājumus, vai ievāktā raža nebojājas. Plānojiet dārza darbus pavasarim, piesakieties dārzkopības kursos, pasūtiet sēklas internetā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits