Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Mēness aptiekas pilnveido darbību, investējot farmaceitiskās aprūpes kvalitātē

Neskatoties uz Covid-19 pandēmijas radītajiem sarežģījumiem, AS Sentor Farm aptiekas, kas strādā ar zīmolu Mēness aptieka, 2021. gadā saglabājusi stabilus darbības rādītājus, kopējam apgrozījumam sasniedzot 166,9 miljonus eiro, kas ir par 9% vairāk nekā gadu iepriekš. Nodokļos uzņēmums pagājušā gadā samaksāja 8,17 miljonus eiro, kas ir kāpums par 5,4%. Šis rezultāts panākts, ievērojamus līdzekļus investējot farmaceitiskās aprūpes kvalitātes palielināšanā.

Kā norāda uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Vilma Druliene: „Pandēmijas laikā tieši aptiekas kļuva par neaizvietojamu pirmās pieejamības iestādi, spēja nodrošināt nepārtrauktu medikamentu pieejamību visā Latvijā.  Nostiprinājās farmaceita kā kompetenta profesionāļa loma sabiedrībā.”

Pandēmijas laika nepieciešamības farmaceitiskajai aprūpei veicināja dažādu jaunu ar digitālo vidi saistītu pakalpojumu un tehnoloģiju straujāku attīstību aptieku biznesā. Izmaiņas normatīvajos aktos pandēmijas laikā ļāva plašāk realizēt tādu nozīmīgu projektu kā farmaceita konsultācijas tiešsaistē, kas nodrošina gan konsultācijas pieejamību, gan iespēju attālināti ar piegādi pasūtīt nepieciešamos aptiekas produktus un arī recepšu zāles.

Zvanot pa tālruni vai izmantojot citus tiešsaistes saziņas kanālus, 2021. gadā „Mēness aptiekas” sniegtās bezmaksas farmaceitiskās aprūpes konsultācijas saņēmuši vairāk nekā 6 000 Latvijas iedzīvotāju. Tas ir trīs reizes vairāk nekā gadu iepriekš, kad veselības krīzes laikā  Sabiedrība šādu pakalpojumu ieviesa. Tāpat strauju kāpumu attīstībā piedzīvoja www.e-menessaptieka.lv – „Mēness aptieka” zīmola vietne  internetā, ievērojami pārsniedzot sākotnējās prognozes 2021. gadam.

Pagājušajā gadā uzņēmums realizēja iepriekš aizsākto ilgtermiņa investīciju programmu aptieku rekonstrukcijai, uzlabojot aptieku vidi. Pārskata gadā pilnībā jaunu mūsdienīgāku veidolu ieguva 11 „Mēness aptiekas”. Rekonstrukciju mērķis ir paaugstināt aptiekas farmaceitiskā servisa līmeni, ievērojami uzlabojot pakalpojuma pieejamību klientiem un darba apstākļus farmaceitiem.

Pērn “Sentor Farm aptiekas” nodarbināja 1024 darbiniekus. No tiem farmaceitisko aprūpi klientiem katru dienu aptiekā sniedz 740 farmācijas speciālisti. Vidējais darbinieku darba stāžs uzņēmumā ir 6 gadi. Jau sesto gadu, sniedzot finansiālu atbalstu profesionālās kvalifikācijas izglītības iegūšanā, uzņēmums nodrošinājis farmācijas nozarei papildus 180 farmaceita asistentus un turpina finansējumu 70 studentiem.  2021. gadā „Mēness aptieka” turpināja piešķirt prakses stipendijas farmācijas studiju programmas studentiem gan universitātēs, gan koledžās.

„Mēness aptieka” 2021. gadā gadā ir atbalstījusi medicīnas izglītību Latvijā, veselībpratības attīstību un vērienīgus labdarības projektus, ziedojot līdzekļus nodibinājumam Hospiss.lv, fondam Ziedot.lv, Latvijas Bērnu fondam, Rīgas Stradiņa universitātes Absolventu asociācijai, Invalīdu sporta un rehabilitācijas biedrībai Bauska, Latvijas Bāreņu biedrībai. Kā ģenerālsponsors „Mēness aptieka”  īstenoja daudzveidīgu atbalsta programmu Latvijas Paralimpiskās komitejas sportistu delegāciju gatavošanās laikā Paralimpiskajām spēlēm Tokijā un Pekinā, atbalstot sportistus pirms atlases turnīriem olimpiskajiem startiem, treniņu vajadzībām, kā arī startiem paralimpiskajās spēlēs.

Ņemot vērā, ka COVID-19 pandēmijas laikā daļa hronisko slimību pacientu nesaņēma pilnvērtīgu aprūpi, šogad ir vērojams neinfekciozo hronisko slimību (onkoloģijas, cukura diabēta, kardiovaskulāro un citu) pacientu vajadzību pieaugums, un “Mēness aptieka” strādā, lai varētu nodrošināt šiem pacientiem nepārtrauktu medikamentu pieejamību. Vienlaikus uzņēmums 2022. gadā papildina  ieguldījumu  farmaceitu profesionalitātes, kā arī emocionālās stabilitātes stiprināšanā, jo pandēmijas laiks pārskata gadā šajā profesijā strādājošajiem radīja nebijušu papildu slodzi. 

Aptieku uzņēmumam „Mēness aptieka” ir gan nelielas aptiekas reģionos, gan klientu iecienītas aptiekas tirdzniecības centros, poliklīnikās. Uzņēmumam ir aptiekas ar doktorātu līdzās, diennakts aptiekas un aptiekas ar zāļu izgatavošanas funkciju. „Mēness aptiekas” zīmols ir arī vienai no vecākajām Rīgas aptiekām – „Vecpilsētas aptiekai”, kas savas funkcijas pilda jau vairāk nekā 200 gadus, kā arī visiem zināmajām diennakts aptiekām  Rīgā – „Kamēlijas aptiekai” un „Jaunajai Torņakalna aptiekai”. „Mēness aptieka” radījusi iespēju arī attālinātām farmaceita konsultācijām un piegādā aptiekas produktus (nepieciešamības gadījumos arī recepšu medikamentus) uz mājām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pavasara skrējienā: bez spriedzes un ar prieku

Parkos, dabas takās un ielās aizvien vairāk dažādu paaudžu cilvēki skrien! Arī iespēja pierādīt savu varēšanu garajā skrējienā – maratonā – aizrauj aizvien vairāk, un ne mazums ir arī tādu, kuri skri...

Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits