Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Džoanas O’Riordanas vizītes otrā diena Latvijā

Kā ziņots iepriekš, šajā nedēļā Latvijā ieradusies Džoana O’Riordana, kura zināma kā cilvēku ar īpašām vajadzībām tiesību aktīviste no Īrijas.

Savas vizītes pirmajā dienā Džoana tikās ar rehabilitācijas centra Poga darbiniekiem un jauniešiem, kā arī piedalījās Invalīdu lietu nacionālās padomes ārkārtas sēdē.

Vizītes otrā diena iesākās ar tikšanos Rīgas domē. Džoana un viņas vecāki tikās ar Rīgas priekšsēdētāja vietnieku Andri Ameriku. Tika pārspriesta vides pieejamība, starptautiskā pieredze un Džoanas vizīte Latvijā. Pēc tikšanās A. Ameriks atzina, ka Džoana ir izcils piemērs, no kura mums būtu jāmācās dzīves uztvere.

Nākamā tikšanās bija Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, kur Džoana tikās ar Bērnu slimnīcas fonda pārstāvjiem, apskatīja slimnīcu un Vecāku māju. Tāpat meitenei bija iespēja satikt bērnus un viņu vecākus, kas pašlaik uzturas slimnīcā.

Vakarā notika Iedvesmas dienas centrālais pasākums Cilvēks bez robežām – Džoana O'Riordana. Pasākuma laikā tika demonstrēta dokumentālā filma par Džoanas dzīvi No Limbs No Limits. Džoana klātesošos uzrunāja ar iedvesmojošu runu, kura bija dzīvesprieka un pozitīvisma pilna. Haralda Burkovska vadībā notika saruna ar Džoanu un viņas vecākiem. Pasākuma laikā ar speciāli Džoanas vizītei iestudētu muzikālu priekšnesumu priecēja Diāna Ponaskova un Goran Gora. Pēc pasākuma oficiālās daļas ikvienam klātesošajam bija iespēja nofotografēties un parunāties ar cilvēku bez robežām – Džoanu. 

Džoanas O’Riordanas vizīte Latvijā notiek ar Rietumu bankas labdarības fonda un Rīgas brīvostas atbalstu un sadarbībā ar Invalīdu un viņu draugu apvienību Apeirons.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!



Jaunumi

Vairāk Jaunumi