Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Latvijā viesojas Džoana O’Riordana

No 6. līdz 10. jūnijam Rīgā pirmo reizi viesojas unikāla personība, kuru mēdz dēvēt par cilvēku bez robežām, – Džoana O’Riordana. 

Otrdien, 7. jūnijā, Džoana O’ Riordana piedalījās Labklājības ministrijas Invalīdu lietu nacionālās padomes ārkārtas sēdē, kurā noritēja diskusija, skarot daudz un dažādus nopietnus jautājumus par vides pieejamību invalīdiem Latvijā, kā arī tika apspriesti finansējuma un integrācijas jautājumi. Apeirona valdes priekšsēdētājs Ivars Balodis uzskata, ka šādas tikšanās ir ļoti būtiskas, jo svarīgi parādīt, ka viss ir iespējams un sasniedzams.

Džoana viesojās arī bērnu rehabilitācijas centrā Poga, iesaistoties diskusijā par bērnu rehabilitāciju un stāstot par savu pieredzi un motivāciju.

8. jūnijā Džoana O’Riordana un viņas vecāki tikās ar Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieku Andri Ameriku. Vizītes laikā tika apspriesta vides pieejamība, starptautiskā pieredze, kā arī tika pārrunāti Džoanas iespaidi par Rīgu. Kā pēc tikšanās norādīja Andris Ameriks: «Džoanas pozitīvisms un dzīves uztvere ir izcils piemērs mums visiem. Viņa tiešām ir iedvesmas avots, kas pierāda, ka ne vienmēr fiziskās spējas ir galvenais iemesls kvalitatīvai dzīvei.»

Džoana viesojās arī Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, kur tikās ar Bērnu slimnīcas fonda pārstāvjiem, bērniem un viņu vecākiem.

Tās pašas dienas vakarā Splendid Palace notika Iedvesmas dienas centrālais pasākums Cilvēks bez robežām – Džoana O'Riordana. Pasākuma laikā tika demonstrēta dokumentālā filma par Džoanas dzīvi No Limbs No Limits. Džoana klātesošos uzrunāja ar iedvesmojošu runu, kura bija dzīvesprieka un pozitīvisma pilna. Haralda Burkovska vadībā notika saruna ar Džoanu un viņas vecākiem. Pasākuma laikā ar muzikālu priekšnesumu priecēja Diāna Ponaskova un Goran Gora. Pēc pasākuma oficiālās daļas ikvienam klātesošajam bija iespēja nofotografēties un parunāties ar cilvēku bez robežām – Džoanu. Pēc pasākuma cilvēki atzina, ka ir iedvesmoti un jūtas mazliet neērti, ka ikdienā sūdzas par nenozīmīgiem dzīves sīkumiem.

Ceturtdien, 9. jūnijā, Džoana viesojās Latvijas Starptautiskajā skolā. Vizītes laikā noritēja tikšanās ar skolēniem un skolas vadību, kā arī tika apskatīta skola. Tikšanās izvērtās draudzīgā un pozitīvā gaisotnē. Vakarā tika apmeklēts fonda Nāc līdzās kora jubilejas koncerts Anglikāņu baznīcā, kurš aizkustināja ikvienu klātesošo.

Kā atzīst pati Džoana, viņa ir sajūsmā par iespēju būt Latvijā un dalīties savā pieredzē: «Ļoti ceru, ka mans stāsts iedvesmos pēc iespējas vairāk cilvēku un palīdzēs viņiem saskatīt vairāk iespēju, nevis robežu savā dzīves ceļā. Ja tā būs, tad savu darbu būšu paveikusi!»

Kādā no intervijām Džoana aicināja: «Ejiet ārā un atrodiet sevi pasaulē!» Pēc šīs iedvesmojošās nedēļas tāds ir arī Iedvesmas dienas aicinājums – iet meklēt un atrast sevi!

Iedvesmas iniciatīvas autore Diāna Kļimčenko norāda: «Džoanas vizītes laikā Latvijā tika apspriestas daudzas tēmas, par kurām netiek runāts skaļi. Tie ir cilvēkiem ar īpašām vajadzībām saistītie jautājumi, gan mūsu pašu iekšējie aizspriedumi un stereotipi, ar kuriem mums dabiski jātiek galā, lai, kā saka Džoana, kļūtu par sevis paša labāku versiju. No pašas pirmās dienas, kopš Džoana ir Latvijā, es saņēmu ļoti daudz pateicības vārdu no cilvēkiem, kurus meitene patiesi iedvesmoja – un dažos gadījumos, jāsaka, pat ļoti pozitīvi. Tas nozīmē, ka arī mēs savu darbu esam izpildījuši, sniedzot iespēju visiem tiem, kas to patiesi vēlējās, satikt Džoanu un iegūt savu iedvesmas, cerības un ticības lādiņu.» 

Džoanas O’Riordanas vizīte Latvijā notiek ar Rietumu bankas labdarības fonda un Rīgas brīvostas atbalstu un sadarbībā ar Invalīdu un viņu draugu apvienību Apeirons.

Iedvesma ir izdevniecības Dienas mediji jaunākā iniciatīva, kuras ietvaros tiek rīkoti iedvesmojoši, publiski pasākumi ar starptautiski atzītām, spilgtām, centrālām figūrām – Iedvesmas dienas, Latvijas skolās notiks Iedvesmas stundas, tiks pasniegta Iedvesmas balva u. c. 

Vairāk informācijas – iedvesmas.diena.lv.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!



Jaunumi

Vairāk Jaunumi