Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Džoanas O’Riordanas vizītes pirmā diena Latvijā

No 6. līdz 10. jūnijam Rīgā pirmo reizi viesojas unikālā personība, kuru mēdz dēvēt par cilvēku bez robežām, – Džoana O’Riordana. 

Vizītes pirmajā dienā Džoana O’Riordana apmeklēja rehabilitācijas centru Poga. Šīs vizītes laikā tika apskatīts rehabilitācijas centrs, notika sarunas ar vadību, speciālistiem un jauniešiem, kuriem notiek rehabilitācijas kurss Pogā.

Nākamā tikšanās Džoanai bija Labklājības ministrijas Invalīdu lietu nacionālās padomes ārkārtas sēdē, kurā noritēja diskusija, skarot daudz un dažādus nopietnus jautājumus par vides pieejamību invalīdiem Latvijā, kā arī tika apspriesti finansējuma un integrācijas jautājumi. Tikšanās laikā Džoana ieskicēja, kādiem vajadzētu būt cilvēkiem ar invaliditāti Latvijā.

Kā norādīja Apeirona valdes priekšsēdētājs Ivars Balodis, šādas tikšanās ir svarīgas, lai rādītu piemēru citiem cilvēkiem ar invaliditāti – ticēt saviem spēkiem un cīnīties par savām tiesībām; kā arī valdības pārstāvjiem – lai veidotu produktīvu dialogu ar cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, izjustu viņu spēku un ieklausītos viņu vajadzībās un pieredzē.

Džoanas O’Riordanas vizīte Latvijā notiek ar Rietumu bankas labdarības fonda un Rīgas brīvostas atbalstu un sadarbībā ar Invalīdu un viņu draugu apvienību Apeirons.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!



Jaunumi

Vairāk Jaunumi