Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Coyote Fly īpašnieks noliedz Ņujorkas naktsklubu preču zīmes kopēšanu

Rīgas kluba Coyote Fly īpašnieks noliedz preču zīmes aizgūšanu no populārā Ņujorkas naktsklubu tīkla Coyote Ugly. Kā zināms, Patentu valde saņēmusi iebildumus pret Latvijas klubu preču zīmi no Coyote Ugly preču zīmes pārstāvjiem, ziņoja Neatkarīgā Rīta Avīze (NRA). Izdevums publikācijā pieļāva, ka Coyote Fly preču zīmes reģistrēšana būs jādzēš, jo Latvijas ballīšu mīļotāju iecienītais naktsklubs savu biznesa ideju un nosaukumu aizguvis no Ņujorkas naktsklubu tīkla.

„Preču zīmju iebilduma lieta nav nekas neparasts. Patentu valde ir izskatījusi vairāk nekā tūkstoti iebildumu. No tiem tikai daļa ir apmierināta, un es ticu, ka arī Coyote Ugly pārstāvji panākumus negūs. Atcerēsimies, ka iebildums pret reģistrāciju nenozīmē, ka iebilduma iesniedzēja tiesības tik tiešām ir pārkāptas. Tas vienkārši nozīmē to, ka kāds uzskata, ka mūsu reģistrāciju vajadzētu atcelt,“ situāciju Diena.lv raksturoja Coyote Fly preču zīmes īpašnieks Oskars Skara.

„Ir zināms, ka jau pirms desmit gadiem ASV strādājošais Coyote Ugly savu zīmi reģistrēja Latvijā, bet šeit tā netiek izmantota vispār. Saskaņā ar Latvijas likumu pēc pieciem neizmantošanas gadiem preču zīmes reģistrāciju var dzēst. Mēs neesam vērsušies tiesā ar šādu prasību, jo uzskatām, ka mūsu Coyote Fly zīmols ir atšķirīgs un ka labāk veltīt spēkus mūsu klubam un klientiem. Bet nesenie paziņojumi liek pārdomāt, vai tomēr nevajadzētu spert šādu soli, lai aizsargātu mūsu Latvijā pazīstamo Coyote Fly zīmolu,“ portālam Diena.lv paziņoja O.Skara.

„Mēs neesam noskaņoti kādam maksāt par mūsu pašu attīstītu zīmolu,“ Rīgas kluba īpašnieks uzsvēra, norādot, ka „ir dzirdēti gadījumi, kad zīmolu reģistrē valstīs, kurās to neizmanto, lai pēc tam saņemtu "licences" samaksu no vietējiem“.

„Patentu valdē esam iesnieguši savus argumentus, un esam pārliecināti, ka likums ir mūsu pusē. Coyote Ugly īpašnieki droši vien zina, ka vienas zīmes izmantošana ASV nedod monopolu uz visām zīmēm visā pasaulē. Ir jau arī citi pazīstami koijoti, piemēram, multeņu varonis Wiley Coyote. Coyote Fly preču zīmes reģistrācija Latvijā ir pilnīgi likumīga un šī reģistrācija šobrīd ir spēkā. Mēs ar nepacietību gaidām Patentu valdes lēmumu,“ Diena.lv pauda Coyote Fly īpašnieks.

Jau ziņots, ka janvāra nogalē Coyote Fly klubs Rīgā tika slēgts, lai tajā īstenotu rekonstrukcijas darbus. Klubs publikai tika atkal atvērts 16.februārī.

Coyote Fly Vecrīgā tika atvērts 2006.gadā, bet vēlāk pārcēlās uz izklaides centru Vernisāža, Tērbatas ielā. Coyote Fly bārs 2010.gada nogalē atvērts arī Liepājā.

Patentu valde Coyote Ugly iesniegumu solījusi izskatīt gada laikā, vēstīja NRA.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko