Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Guns N’Roses mūziķis atzīst, ka dzeršanas dēļ viņam reiz pārsprādzis aizkuņģa dziedzeris

Grupu Guns N’Roses un _Velvet Revolver _dibinātājs, basģitārists Dafs Makegens atzinis, ka savas karjeras ziedu laikos sirdzis ar alkoholismu un tādēļ nonācis slimnīcā.

„Mans aizkuņģa dziedzeris palielinājās līdz amerikāņu futbola bumbas apmēriem. Tas nav liels orgāns, bet manējais palielinājās un pārsprāga,“ savas veselības problēmas televīzijas BBC raidījumā Hardtalk atklāja D.Makegens. Mūziķa labākais draugs kopš bērnības laikiem atradis Dafu guļam gultā, mūziķis ticis nogādāts slimnīcā, taču, neraugoties uz spēcīgu pretsāpju zāļu lietošanu, viņu mocījušas lielas sāpes. „Kad pēc morfija lietošanas manas sāpes nerimās, zināju, ka esmu lielās nepatikšanās,“ sacīja Guns N’Roses dalībnieks.

Viņš atzina, ka šādas veselības problēmas viņu piemeklējušas dzeršanas dēļ. Tolaik viņš dzēris vismaz 10 vīna pudeles dienā. „Laikā, kad mēģināju atmest, es nomainīju vairāk kā galonu šnabja (3,75 litrus) dienā pret vīnu,“ stāstīja mūziķis. „Divi trīs gadi bija ļoti brutāli,“ savu dzeršanu, kad viņam bija tikai 30 gadu, raksturoja mūziķis.

D.Makegens arī atzina, ka jau kopš pusaudža laikiem viņu vajājušas panikas lēkmes. „Es domāju, ka ķeršos pie panikas lēkmju risināšanas tuvāko mēnešu laikā. Bet grupa (Guns N’Roses – red.) guva arvien lielākus panākumus. Un, zināt ko, draugi, es atklāju, ka dzīve kļūst arvien aizņemtāka. Ļoti reti var atrast laiku, kad risināt šīs problēmas. Atklāju, ka alkohols spēj nomākt panikas lēkmes,“ savu aizraušanos ar pudeli skaidroja basģitārists.

„Jo vairāk es dzēru, jo vairāk lietoju narkotikas, jo tuvāk nonācu vajprātam. Es zināju, ka kaut kas neizturēs,“ intervijā BBC sacīja mūziķis. „Man, par laimi, neizturēja aizkuņģa dziedzeris, citādāk es varbūt būtu noslīcis savos vēmekļos,“ sacīja D.Makegens. „Tas bija īsts atmodas zvans (..). Es slimnīcā pavadīju pāris nedēļu, un man bija pietiekami daudz laika, lai izvērtētu, kā es tur nokļuvu.“

Mūziķis stāstīja, ka nolēmis atmest alkohola lietošanu ne tikai savas veselības, bet arī slimās mātes dēļ. Situācijas traģiskumu mūziķis raksturoja pats - viņš bija jaunākais no astoņiem bērniem, taču gulēja slimnīcā, būdams uz nāves gultas, kad ar Pārkinsona slimību sirgstošā māte viņu apciemojusi. „Es mēģināju kļūt par labo dēlu,“ savu apņēmību raksturoja D.Makegens.

Viņš pastāstīja, ka pēc notikušā aizrāvies ar braukšanu ar velosipēdu un veselīgu dzīveveidu. Viņš atklājis, ka, lai gan būdams miljonārs, neko nesaprot no finansēm, tāpēc nolēmis iestāties augstskolā. Šobrīd mūziķim pieder pašam sava finanšu kompānija un viņš regulāri publicē rakstus par finansēm izdevumā Playboy.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šokolādīgi saldie

Šokolādes un kafijas deserti piemēroti aukstās un vējainās pavasara dienās.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko