Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Prāta Vētra uzstāsies Glastonberijas festivālā

Grupa Prāta Vētra šovasar uzstāsies prestižajā Glastonberijas festivālā, jo saņēmusi šī Lielbritānijas festivāla programmas veidotāja uzaicinājumu, informēja grupas pārstāve Guna Zučika.

Pagājušās vasaras Prāta Vētras koncerttūres noslēguma koncertu 17. augustā, Rīgā, Skonto stadionā, kurš trešdien tiek prezentēts Kino Citadele, apmeklēja pasaules lielākā mūzikas un mākslas festivāla viens no galvenajiem programmas veidotājiem Mārtins Elborns. Viņš pēc koncerta noskatīšanās uzaicināja Prāta Vētru uzstāties festivālā, atklāja G.Zučika.

Glastonberijas festivāls šogad norisināsies no 26. – 30. Jūnijam, un visas 140 000 biļetes tika izpārdotas rekordlielā atrumā – 1 stundas un 40 minūšu laikā. Prāta Vētras uzstāšanās Glastonberijā paredzēta uz otrās lielākās festivāla skatuves The Other Stage 29. jūnijā.

Tuvākās Prāta Vētras uzstāšanās paredzētas - no 12. līdz 24. aprīlim Krievijas pilsētās Iževskā, Ufā, Volgogradā, Krasnodarā, Rostovā pie Donas, Voroņežā, Obņinskā, Sočos un Kurskā, 17. un 18. maijā Braitonā, Lielbritānijas mūzikas industrijas konferencē-festivālā The Great Escape, divi koncerti Music Matters festivālā Singapūrā maija beigās un Našestvije festivālā Krievijā 6.jūlijā. Vienīgā šīs vasaras festivāla uzstāšanās Latvijā grupai būs LMT Summer Sound ietvaros jūlijā.

Jau ziņots, ka no 10.aprīļa Prāta Vētras pagājušās vasaras koncerttūre Vēl viena klusā daba būs vērojama arī uz kinoteātru ekrāniem. Koncertfilma Vēl viena klusā daba iekļauta Rīgas Kino Citadele repertuārā no 12.-14.aprīlim. Ierobežots skaits biļešu būs pieejams arī uz koncertfilmas pirmizrādi 10.aprīlī plkst.18.30.

Savukārt 19. aprīlī tiks realizēts unikāls projekts – 100 Latvijas pilsētu un novadu iedzīvotāji koncertfilmu varēs noskatīties bezmaksas seansos. Norises vietu sarakstu un ielūgumus uz seansiem iespējams iegūt www.ekase.lv sadaļā Biļetes.

Pērn rīkotā Latvijas koncerttūre, kas tika veltīta grupas jaunākajam albumam, septiņos koncertos pulcēja 89 500 skatītājus. "Šis būs mūsu un koncerta skatītāju vasaras kopīgais piedzīvojums, iemūžināts jaunā kvalitātē," sacīja koncertfilmas Vēl viena klusā daba režisors un grupas bundzinieks Kaspars Roga. Viņš atzina, tā kā šis būs jau ceturtais grupas koncertu video ieraksts DVD, viņam vēlreiz sanāk konkurēt pašam ar sevi, tāpēc jāizdomā arvien kaut kas jauns.

Koncertfilmas operators inscenētājs ir Gints Fārenhorsts. Par filmas montāžas režiju rūpējies Juris Matuzelis, par skaņu režiju - Tālis Timrots, savukārt gaismu režija tika uzticēta Normundam Bļasānam. Koncerts ierakstīts HD kvalitātē ar 14 kamerām un helicam kameru. Filmēšanas tehniku nodrošināja Mediatec Broadcast Sweden AB sadarbībā ar Latvijas operatoriem un video profesionāļiem Pilotheads.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu tresterbrands

Visos reģionos, kur audzē vīnogas un dara vīnu, izmanto arī vīnogu spiedpaliekas. Itālijā no tām gatavo grapu, Francijā – marku, bet Vācijā – tresteru (Tresterbrand).

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko