Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Shortcut kinoteātris festivālā Positivus piedāvās muzikāli piesātinātu filmu programmu

Festivāls Postitivus arī šogad apmeklētājus priecēs ar kino piedāvājumu: Shortcut kinoteātra programmā iekļautās muzikālās filmas, neaizmirstamie skaņu celiņi, kino par mūziķiem un pat mūzikls būs gards kumoss ne tikai kinomāniem, bet arī labas mūzikas cienītājiem.

Programmā īpaši akcentētas arī Latvijā tapušas filmas un studentu īsfilmas, savukārt pašus mazākos festivāla apmeklētājus priecēs animācijas filmu programma. 

Kā spožs dārgakmens muzikālo filmu kolekcijā mirdzēs godalgotais mūzikls La La Land, taču līdzās tam Shortcut kinoteātra apmeklētāji varēs izbaudīt citas ne mazāk īpašas filmas, kurās lielu lomu spēlē skaņu celiņi. Džima Džārmuša intelektuālā vampīrsāga Izdzīvo tikai mīlētāji, stāsts par ambīcijām un mīlestību pret mūziku, kas balansē uz neprāta robežas – Whiplash, arī latviešu kino klasika, filma Elpojiet dziļi! jeb Četri balti krekli, un pavisam nesen tapusī unikālā dokumentālā filma Atbrīvošanas diena par grupas Laibach neticamajiem piedzīvojumiem Ziemeļkorejā, kā arī citas filmas par un ap mūziku.

Labam garastāvoklim Shortcut kinoteātra programmā iekļautas arī vairākas komēdijas, tostarp igauņu smejamgabals par padomju ēru Ātrie igauņu puiši un lokālais mēģinājums atklāt latviešu seksualitāti – filma Svingeri. Svētdien pēc filmas arī diskusija ar tās veidotājiem, tostarp režisoru Andreju Ēķi. Diskusiju vadīs komiķis Jānis Skutelis. Varēs novērtēt arī jau par klasiku kļuvušo filmu Ceļojums uz Dardžilingu, sirreālo melno komēdiju Neprātīgās brīvdienas, kā arī citas lieliskas filmas, kas liek gan smieties, gan padomāt.

Īsfilmas ir Positivus festivālam īpaši piemērots žanrs. Šovasar animācijas īsfilmu programmā pavisam jaunas un jau iemīļotas leļļu animācijas filmas no studijas Animācijas Brigāde priecēs, gan lielos, gan mazos skatītājus. Stāstus par Latvijas cilvēkiem piedāvās dokumentālo īsfilmu sērija Latvijas kods, savukārt ar Baltijas filmu mākslas jaunās paaudzes veikumu iepazīstinās programma Short Riga Baltijas studentu filmas. Tikmēr Latvijas animācijas gardumi būs īpaša programma pieaugušajiem, kurā pārstāvēti visu paaudžu lieliskākie latviešu animācijas meistari.  

Mūzikas un mākslas festivāls Positivus 2017 no 14. līdz 16. jūlijam norisināsies Salacgrīvā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko