Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Triānas Parks piedalīsies vienā no vērienīgākajām mūzikas konferencēm pasaulē

Pašmāju mūzikas grupa Triānas Parks marta vidū uzaicināta pārstāvēt Latviju vienā no vērienīgākajām mūzikas konferencēm pasaulē South by Southwest (SXSW) Teksasā, ASV, informēja grupas menedžments. Nedēļu vēlāk grupa plāno uzstāties arī Kanādas mūzikas nedēļā Canadian Music Week Toronto.

Ielūgumu piedalīties konferencē saņem tikai rūpīgi atlasītas mūzikas grupas, kas, pēc starptautiskas žūrijas domām, ir pietiekami labas, lai tiktu iekļautas koncerta programmā. Tāpēc Triānas Parks mūziķi ir gandarīti, ka izvēlēties šajā pasākumā, atzina grupas menedžments.

SXSW konference pirmo reizi norisinājās 1987. gadā, un kopš tā laika tā notiek katru pavasari. Tā ir unikāla platforma, kur satiekas globālās mūzikas industrijas nozīmīgākie pārstāvji un jaunie mūzikas talanti no visas pasaules, lai veidotu kontaktus un plānus tālākai sadarbībai. Mūziķiem ir iespēja pierādīt sevi koncertos, kas festivāla laikā notiek vairāk kā piecdesmit Ostinas koncertzālēs un klubos. SXSW festivālā uzstājušies tādi zināmi mākslinieki kā Nora Džounsa, The Killers, The White Stripes, The Darkness, Supergrass, Franz Ferdinand, The Kills, Džeimss Blānts un daudzi citi. Tieši dalība SXSW šiem māksliniekiem pavēra ceļu uz starptautiska līmeņa panākumiem, norādīja Triānas Parks pārstāvji.

Lai noskatītos jauno talantu priekšnesumus, gadu no gada konferencē reģistrējas ap 8050 industrijas un mediju pārstāvju.

Pēc žūrijas domām Triānas Parka radošā darbība ir bijusi pietiekami interesanta un aktuāla, lai saņemtu iespēju piedalīties konferencē, tādejādi nesot Latvijas vārdu ārzemēs. Katru gadu SXSW apmeklē preses pārstāvji no visas pasaules, un tā ir lieliska iespēja caur mūziku un radošo darbību veidot valsts tēlu ārzemēs, radot citu valstu interesi par Latviju, pavēstīja grupas mūziķi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzeklis, kam visgrūtāk nedarīt neko

Apmācot Jaunskotijas pīļu retrīveru, var nākties iziet cauri visai attiecību gammai, bet Irinai Vozņukai un viņas Rino treniņi sagādā īstu azartu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko