Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Apvienība Vintāža ieraksta singlu Debesis ir kaķu saskrāpētas

Muzikālā apvienība Vintāža šomēnes nākusi klajā ar jaunu ieraksta versiju savulaik latviešu estrādes dziedātājas Lolitas Vambutes sarakstītajai dziesmai Debesis ir kaķu saskrāpētas.

Singls Debesis ir kaķu saskrāpētas savulaik kļuva par L.Vambutes likteņdziesmu, jo pastāvošajai valsts iekārtai nebija pieņemamas Māras Zālītes rotaļīgās dzejas rindas „par svētumu” vai to, „kā mums trūkst”. Izjūtot padomju propagandas spiedienu uz savu daiļradi, dziedātāja emigrēja uz Vāciju, kur dzīvo vēl šodien, norāda Vintāžas mūziķi, kuri pievērsušies pagājušā gadsimta otrās puses latviešu estrādes dziesmu atskaņošanai.

Grupas sadarbība ar L.Vambuti izveidojās pagājušā gada nogalē mūzikas un mākslas festivālā Bildes, kur kopā ar mākslinieci izpildīja šo un citas piemirstas dziedātājas radītās un izpildītās dziesmas.

„Arī mūsdienās tiek skrāpētas debesis un sirdis, bet joprojām ir dziesma, kas optimistiski aicina saskatīt to, kas mums pieder, priecāties par to, ko neviens nevar atņemt, nesamierināties ar ikdienību, bet tiekties pēc debesīm un zvaigznēm,“ uzsver Vintāžas mūziķi.

Dziesmas Debesis ir kaķu saskrāpētas mūzikas autore ir L.Vambute, aranžējuma autors – Zigismunds Lorencs, vārdu autore – M.Zālīte.

Singla ierakstā piedalījās: vokāls – Rūta Dūduma, bekvokāli – Jānis Strazdiņš, Juris Ludženieks, gitāra – Jānis Ozoliņš, Dmitrijs Tarasovs, basa ģitāra – Māris Mekšs, trompete – Artūrs Kuzmins, trombons – Gatis Supe, stīgu grupa – Renāte Vilnīte, Inese Žuga, Anna Zvejniece, sitamie instrumenti – Kārlis Paukšte, taustiņinstrumenti, mākslinieciskais vadītājs – Rihards Bērziņš. Pie singla ieraksta arī strādāja Kārlis Paukšte, par miksu un māsteru atbildīgais - Aldis Zaļūksnis (Midis).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko