Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Bailēs no ēkas sagrūšanas, muzejs atceļ Napalm Death koncertu

Viktorijas un Alberta muzejs Londonā trešdien paziņoja, ka esot spiests atcelt tā telpās plānoto smagā metāla grupas Napalm Death koncertu, jo raizējas, ka mūzika varētu burtiski uzspridzināt ēku.

Britu grupa bija iecerējusi piektdien sniegt koncertu no keramikas skulptūras iekšpuses, kas no viņu radītā trokšņa sasprāgtu.

Tomēr muzejs secinājis, ka tādā gadījumā sašķīstu ne vien skulptūra, bet arī no 150 gadus vecās ēkas sienām un griestiem sāktu birt apmetums.

"Ar lielu nožēlu esam pieņēmuši lēmumu atcelt vienreizējo Napalm Death priekšnesumu, kas tika plānots sadarbībā ar mūsu keramikas mākslinieku Kītu Harisonu," paziņoja muzejs.

Kaut arī Viktorijas un Alberta muzejs vēlas rīkot "aizraujošus" pasākumus, "apmeklētāju un ēkas drošība vienmēr būs mūsu prioritāte", teica muzeja pārstāvis.

Pirms koncerta atcelšanas Napalm Death līderis Marks Grīnvejs sacīja, ka grupa esot sajūsmā par "skaņas kā ieroča" koncepciju. "Trokšņa elementu mūzikā nekad nevajadzētu novērtēt par zemu, un šī izstāde Viktorijas un Alberta muzejā parādīs, ka mūzika var izdarīt interesantas lietas," viņš uzsvēra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko