Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Bruno Birmanis pirmo fotogrāfiju izstādi veltījis baleta aizkulisēm

No 19. aprīļa līdz 28. maijam Vecrīgas mākslas galerijā Putti būs skatāma modes mākslinieka Bruno Birmaņa pirmā foto izstāde BALLET.BEYOND. Šoreiz savu radošo darbību Birmanis nav iemūžinājis tērpos, bet gan fotogrāfijās, kas tapušas ar Latvijas Nacionālās operas atbalstu un paceļ priekškaru uz baleta noslēpumaino aizkulišu pasauli.

B.Birmaņa fotogrāfijas stāsta par baleta aizkulisēm, kurās svešajiem ielūkoties liegts. Cik sakāpināta reizēm mēdz būt sabiedrības interese par aizkulisēm, tik balets tās rūpīgi sargā. Modes mākslinieks aizkulišu dzīvi skata plašā amplitūdā – no nepretenciozas reportāžas, kurās nozīme ir detaļām, līdz estetizētām kompozīcijām, kurās lielu lomu spēlē gaisma un krāsa. Visās pārsteidz fotografēto personu uzticība, ka tās nepamana fotogrāfa klātbūtni, kā arī maģiskā atmosfēra pirms un pēc priekšnesuma, kas nav domāta skatītāju acīm, par izstādi izsakās mākslas kritiķis Vilnis Vējš.

Ekstravagantais modes mākslinieks Bruno Birmanis ir izpelnījies starptautisku un pašmāju atzinību kā Nepieradinātās modes asamblejas idejas autors un organizētājs, kuru ir apmeklējuši modes pasaules slavenības Zandra Roudsa, Pako Rabane un citi, kā arī piedaloties vairāk nekā 30 autorkolekciju šovos un skatēs Romā, Venēcijā, Parīzē, Londonā, producējot un režisējot Maskavas modes nedēļu no 1995.– 1999. gadam, kā arī dažādos pašmāju radošajos projektos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 26.04.2024.

Ak, šī šausmīgā vēlme rakstīt dzejoļus, kad tava poētiskā talanta virsotne ir atskaņas "mīlēt – kremēt".

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko