Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

CSDD Rīgas Motormuzeju pirmajās trīs dienās apmeklējuši vairāk nekā 3000 cilvēku

Pirmajās trīs dienās, no 2. līdz 4.jūlijam, rekonstruēto Rīgas Motormuzeju (RMM) pēc tā atvēršanas apmeklējuši vairāk nekā 3000 interesentu, aģentūru LETA informēja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Apmeklētāji muzejā vidēji pavadīja vairāk nekā divas stundas. Izmantojot moderno tehnoloģiju sniegtās iespējas, lielāko apmeklētāju uzmanību piesaistīja un sajūsma bija vērojama pie interaktīvajām aktivitātēm. Populārākie pieturas punkti ekspozīcijā šajās dienās bija: Nofotografējies ZiS automobilī - iespēja virtuāli iejusties un iemūžināt sevi armijas parādē, Impresija par braucienu uz kāzām kolhozā Bormaņos 1975.gadā jeb virtuāls brauciens PAZ autobusā un Izkrāso Elektro RAF jeb mikroautobusa virtuālā krāsošana, mainot multimediālo 3D projekciju.

Par pirmo dienu apmeklētāju novērojumiem muzeja ekspozīcijas vadītājs Lindards Zandovskis stāsta, ka apmeklētāju vidū bijis daudz ģimeņu ar bērniem, kuri vēlējās muzejā pavadīt pēc iespējas ilgāku laiku. Pirmais stāvs apmeklētājus aizrauj ar elegantajiem auto, otrais stāvs ar interaktivitātēm, bet nultais, kurā aplūkojami Latvijā ražotie auto, motocikli un velosipēdi.

Par ievērojamākajiem eksponātiem muzeja apmeklētāji atzinuši pasaulē pirmās automašīnas Benz Patent Motorwagen repliku, 1930. gada Cadillac V8 jeb prezidenta Kārļa Ulmaņa auto "dvīņubrāli", kā arī ZiS bruņoto automobili. Ar apmeklētāju iespaidiem iespējams iepazīties arī sociālajos tīklos, meklējot tos pēc tēmtura #atklajmotormuzeju.

Ņemot vērā, ka muzeja darba laiks katru dienu ir no plkst.10 līdz plkst.18, apmeklētāji tiek aicināti neatlikt ierašanos uz pēdējo brīdi, lai pagūtu apskatīt ekspozīciju bez steigas.

Kā ziņots, piektdien, 1.jūlijā, ar seno spēkratu parādi un sarkanās lentes simbolisku pārgriešanu svinīgi tika atklāts rekonstruētais CSDD Rīgas Motormuzejs. Ekspozīcija izvietota trīs stāvos vairāk nekā 4000 kvadrātmetru platībā un tajā patlaban aplūkojami vairāk nekā 100 unikālu automobiļu, motociklu un velosipēdu.

Rīgas Motormuzejs tika atklāts 1989. gadā, bet 2016.gadā pabeigta ēkas rekonstrukcija. Plašāka informācija pieejama RMM mājaslapā www.motormuzejs.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 24.04.2023.

Kārtoju skapī zeķu atvilktni un konstatēju, ka 100 zeķu diemžēl nav 50 zeķu pāru, bet tikai 100 zeķu…

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko