Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Dabas muzejā izstāde Latvijas lepnums - vietējie āboli

No 23. līdz 27. janvārim Latvijas Dabas muzejā būs atvērta Latvijas Valsts Augļkopības institūta organizētā izstāde Latvijas lepnums – vietējie āboli, kurā varēs aplūkot vairāk nekā 100 dažādas Latvijā audzētu ābolu šķirnes un hibrīdus, informēja muzeja pārstāvji.

Dabas muzejā ik gadu rīkotā ābolu izstāde ir tradīcija, kas turpinās jau ilgus gadus. Latvijas Valsts Augļkopības institūts Dobelē ir vadošā zinātniskā institūcija Latvijas augļkopības nozarē. Tur prasmīgi tiek izaudzēti un bez konservantiem uzglabāti dažādu šķirņu āboli, kas ir ne tikai garšīgi un smaržīgi, bet arī vitamīniem bagāti. Par to pārliecināties varēs arī izstādes apmeklētāji, jo labāko šķirņu ābolus būs iespēja nogaršot.

Izstādes apmeklētāji varēs ne tikai aplūkot krāšņo ābolu ražu, bet arī noskatīties mācību filmu par augļkopību un uzzināt vairāk par augļkopības pirmsākumiem Latvijā speciāli J. Peņģerotam veltītā stendā. Savukārt sestdien, 26. janvārī no plkst. 10.00 Dabas muzeja konferenču zālē notiks Edgara Rubauska lekcija par augļu dārzu ierīkošanu un kopšanu, kā arī dienas otrajā pusē no plkst. 13.00 Lailas Ikases lekcija par ābolu šķirnēm.

Izstādes laikā varēs arī uzzināt par augļu koku pārpotēšanu. Apmeklētāji aicināti izmantot iespēju un konsultēties ar speciālistiem, kā arī iegādāties Augļkopības institūta dārzos izaudzētos ābolus, potzarus un institūta Eksperimentālā pārstādes ceha produkciju - sukādes, žāvētus ābolus, sulas, sīrupus un citus.

Izstādes atklāšana notiks 23. janvārī plkst. 12.00 muzeja otrā stāva izstāžu zālē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzeklis, kam visgrūtāk nedarīt neko

Apmācot Jaunskotijas pīļu retrīveru, var nākties iziet cauri visai attiecību gammai, bet Irinai Vozņukai un viņas Rino treniņi sagādā īstu azartu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko