Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Desmit dienas seko līdzi vēl nebijušam skrējienam gar Latvijas jūras piekrasti!

Kopā ar portālu Diena.lv uzzini par Ulda Pāvula piedzīvojumiem 496 kilometrus garajā ceļā no Nidas līdz Ainažiem.

2009. gada 22. augustā skriešanas entuziasts Uldis Pāvuls sāks skrējienu gar jūras piekrasti Latvijas robežas garumā.  Skrējiens turpināsies līdz 31. augustam. Desmit dienās Uldis plāno noskriet 496 kilometrus, kā arī fotografēt, lai izveidotu, iespējams, līdz šim plašāko piekrastes attēlojumu fotogrāfijās.

Vidēji dienā gar jūras krastu Uldis plāno noskriet 50 kilometru, tos sadalot trīs posmos. Skriešanas kopējais laiks dienā būs piecas sešas stundas. Ostu rajonus skrējējs šķērsos pa autoceļu, lielākā daļa no 114 upēm tiks pārpeldētas vai pārbristas. Cerams, ik pa brīdim skrējienam piebiedrosies draugi un atbalstītāji. Uldis arī fotografēs piekrasti apmēram ik pēc pieciem kilometriem.

Starts skrējienam būs 22. augustā plkst. 9.00 aiz Nidas pie Lietuvas robežas, finišs – 31. augusta vakarā Ainažos pie Igaunijas robežas. Ir paredzētas deviņas naktsmāju vietas ar vakariņām un brokastīm: Liepājā, Pāvilostā, Užavā, Miķeļtornī, Kolkā, Mērsragā, Klapkalnciemā, Rīgā un Tūjā.

Šeit katru dienu varēs atrast jaunumus par Ulda gaitām: viņa skrējiena piezīmes, fotogrāfijām ilustrētu katras dienas apskatu, kā arī tehniskas skrējiena detaļas  – noskrietais attālums, skrējiena ātrums, šķērsoto upju skaits u.c. Visas dienas garumā šeit varēs sekot līdzi skrienošā Ulda tvītošanai.

23. augustā pirmais skrējiena kilometrs tiks veltīts vienotības skrējienam „Sirdspuksti Baltijai”.

Uldis Pāvuls saka: „Skrējiena ideja man radās pavasarī, domājot par iedvesmojošiem personīgajiem mērķiem, kas šajā sarežģītajā laikā katram ir ļoti nozīmīgi. Kad mums tie ir, rodas daudz lielāka enerģija pārvarēt ikdienas šķēršļus un, no rīta pieceļoties, diena iegūst papildu jēgu. Nolēmu šajā skrējienā pārbaudīt savu fiziskās un psiholoģiskās noturības slieksni, apskatīt un fotografēt jūras piekrasti Latvijā, kā arī aprunāties ar ceļā sastaptiem cilvēkiem. Ceru būt pirmais, kurš noskrējis gar Latvijas jūras piekrasti desmit dienās, to fotografējot.“

Ikviens ir aicināts iesaistīties Latvijas jūras krasta fotogalerijas veidošanā, pievienojot arī savu foto, kas papildinās Ulda fotografēto krasta kopainu. Savu foto ar precīzu vietas norādi varēs pievienot portāla Diena.lv sadaļā Tautas balss galerijā „Jūras skati” vai sūtot uz e-pastu [email protected].


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko