Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Festivāla Riga Fashion Mood šīvakara skates varēs vērot interneta tiešraidē

Šodien pirmās Latvijas modes festivāla Riga Fashion Mood skates no radošā kvartāla Tabakas fabrika varēs vērot tiešraidē internetā. 

Festivāla pirmās dienas skates sāksies plkst.19.00, un visā vakara gaitā festivāla ietvaros tiks demonstrēti tādu Latvijas dizaineru kā Arvila Lindes, Zanes Porietes, Reiņa Ratnieka, Līgas Bangas, Milas Ludmilas Kruglikas un Ivetas Vilnes, zīmola Recycled, kā arī bērnu apģērbu zīmolu Zaza Couture un Deneze kolekcijas. Tiešraidi no festivāla varēs vērot tiešraidē interneta portālos www.cosmo.lv un www.pastaiga.lv, informēja festivāla organizatori. 

Pirmās dienas tēma ir veltīta ceham jeb modes ražotnes atmosfēras inscenējumam ar šī radīšanas procesam tik raksturīgo fantāzijas lidojumu, pirmajiem modeļiem un šujmašīnu dunoņu. 

Festivāla otrās dienas tēma būs Atelje un tā vizualizācijai, kā šūšanas salonā tiek pieslīpētas detaļas, pielaikoti tērpi un organizēts modes šovs. Tas ir kā reveranss modes dizainera darba vienreizīgumam – radošajam procesam, individuālajai pieejai, detaļu un kopuma nozīmīgumam, norādīja festivāla organizatori. Arī otrās dienas skates radošajā kvartālā Tabakas fabrika, kas atrodas Miera ielā 58, sāksies plkst.19.00. 

Pirmajā festivāla dienā tiks demonstrētas šādu Latvijas modes mākslinieku kolekcijas: 

Zane Poriete
Jaunākā kolekcija caurstrāvo modes dizaineres rokraksta individualitāti – rotaļīgumu un vieglumu tērpos, papildinātu ar pozitīvismu. Jaunākās kolekcijas filozofijas pamatā ir apgalvojums "viss, ko tu jūti ir patiess, viss, ko tu zini ir kāda izdomāts. Ļaujies un baudi".

Arvils Linde
Kolekcija Viss ir viens ir personību, pieņēmumu un priekšstatu mikslis, un transformācija. Arvila Lindes rokraksts izpaužas klasiskā apģērba pārmaiņās un mutācijās, ko pavada nebeidzami meklējumi pēc mūsdienīgiem risinājumiem. Tā ir inovācija un progresivitāte, vienlaikus nezaudējot tērpu vēsturiskos elementus.

Reinis Ratnieks
Reiņa Ratnieka tērpos dominē interese par formu un funkciju. Jaunās kolekcijas moto – "Ieelpa, izelpa - sajūti vasaras vibrācijas pulsu". Kolekcijā viegli krītošu audumu kleitas niansēti piesātinātos krāsu toņos, kas padodas vasaras svelmes kārdinājumam un flirtam.

Zaza Couture
Bērnu apģērbu zīmols Zaza Couture šogad svin savu desmito dzimšanas dienu. Zaza Couture zīmolam raksturīgi košu krāsu salikumi un interesanta faktūra. Vasaras kolekcija domāta bērnam – dzīvespriecīgam, jautram un atvērtam brīnumiem! Baudīt prieku, ko sniedz krāsas un uzdrīkstēšanās, vedina Zaza Couture.

Denēze
Deneze ir 2010.gadā radīts bērnu apģērbu zīmols, kas savus mazos pircējus vecumā no 1 līdz 7 gadiem priecē ar nestandarta apģērbiem no dabiskiem materiāliem. Zīmola moto – viss vienkāršais ir ģeniāls. Dabiskums un ērtība caurstrāvo kolekciju.

Līga Banga
Jaunākās kolekcijas tēma ir "mūsdienīgā mājsaimniece – Igudra, moderna, aktīva un pašpietiekama". Stilistiski kolekciju var raksturot kā radošo minimālismu - tīras formas un krāsas attiecības.

Mila Ludmila Kruglika un Iveta Vilne
Pret-a-porter de lux kategorijas tērpi ar avantgarda dekoriem, kas caurstrāvo ātrumu, spēku un brīvību, ir pirmais jauno dizaineru kopdarbs. Kolekcijas tēla pamatā Stīga Lārsona triloģija Meitene ar Pūķa tetovējumuun Endija Vorhola ekscentriskā personība.

Recycled.lv
Konceptuāla vakarkleitu kolekcija, kas demonstrē konceptuālu dizainu skaistā formā un izvērstā intelektuālā diapazonā, kritiski rādot līdzšinējā saimniecības modeļa sekas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 17.05.2024.

Diez vai daudz kas var izskatīties sliktāk par taviem vecajiem apaviem, kad tu tos apavu veikalā noauj, lai pielaikotu jaunus

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko