Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Filma Hobits pirmajā nedēļā nopelnījusi 222 miljonus ASV dolāru

Jaunā kinofilma Hobits: negaidīts ceļojums uzstādījusi jaunu decembrī uz ekrāniem iznākušo filmu rekordu, gūstot 222,97 miljonu ASV dolāru lielus ienākumus no pārdotajām kino biļetēm, ziņo aģentūra Reuters. Filmas rezultāti krietni pārsnieguši triloģijas _Gredzenu pavēlnieks _pārdošanas rezultātus pirmajā tās iznākšanas nedēļā, paziņojuši filmas izplatītāji no Warner Bros.

Tiek prognozēts, ka Hobits: negaidīts ceļojums 2012.gada nogalē saviem veidotājiem nopelnīs vairāk kā 10,8 miljardus dolāru.

Hobita panākumi ASV un Kanādā krietni pārspējuši 2007.gadā iznākušās Vila Smita filmas I Am Legend pirmās nedēļas pārdošanas rezultātus, kas bija 77,2 miljoni ASV dolāru. „Labākais, uz ko varējām cerēt, bija sasniegt vai pārspēt šīs filmas nopelnītos 77 miljonus dolāru, un mēs tos krietni pārspējām,“ pavēstījis Warner Bros. pārstāvis Dans Felmans.

Kā zināms, režisora Pītera Džeksona filma Hobits: negaidīts ceļojums vēsta par hobita Bilbo Baginsa, burvja Gendalfa un trīspadsmit rūķu piedzīvojumiem pirms Gredzenu pavēlnieka triloģijā atspoguļotajiem notikumiem.

Jaunā kinolente pāršķir jaunu lapu kino industrijas vēsturē – proti, Hobits: negaidīts ceļojums ir pirmā filma, kas radīta daudzkadru 3D formātā. Šis jaunais formāts piedāvā īpaši dzirdu attēla kvalitāti, jo rāda 48 kadrus sekundē, kas ir pietuvināts tam, kā acis redz apkārtējo pasauli. 

Lai arī pirmās atsauksmes par filmu ir lieliskas, skatītāji arī sūdzējušies, ka jaunā 3D formāta dēļ viņiem filmas laikā metusies slikta dūša.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu trestera reģioni

Gandrīz visos Vācijas vīnkopības apgabalos vīnkopji destilē arī savu vīnogu spiedpaliekas, ja vien viņiem ir oficiāla atļauja to darīt.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko