"Novērtējot Aldara vēsturisko ieguldījumu alus brūvēšanā, nolēmām jubilejas alu veidot sadarbībā tieši ar šo prasmīgo un pieredzējušo alus darītāju. Visi, kas līdz šim jau pagaršojuši Positivus eilu, atzīst, ka tas ir izdevies pavisam īpašs. Esmu pārliecināts, ka tas būs viens no labākajiem un gardākajiem šīs vasaras dzērieniem," sacīja Positivus organizators Ģirts Majors.
"Ar katru gadu eila tipa alus kļūst arvien populārāks visā pasaulē, tādēļ nebija šaubu, ka Positivus alum ir jābūt tādam, kas atbilstu mūsdienu aktuālajām tendencēm. Šim īpašajam alum, kas brūvēts par godu festivāla desmitgadei, piemīt piesātināts apiņu aromāts, kurā dominē dažādu citrusaugļu notis, savukārt alus garša ir viegla, ar klasisku rūgtumu. Alus ir īstens festivālu dzēriens, ko baudīt siltā vasaras dienā vai pievakarē labas mūzikas un draugu kompānijā," teic A/S Aldaris galvenais alus meistars Valdis Čunka.
Positivus eila brūvēšanā izmantoti vairāki apiņu veidi. Sausajā apiņošanā, alus raudzēšanas procesa beigās pievienoti Mosaic apiņi, kas piešķir šim alum tā raksturīgo aromātu. Īpašo Positivus jubilejas alu būs iespējams nobaudīt ne tikai festivālā, bet jau maija pirmajā pusē iegādāties arī lielākajās tirdzniecības ķēdēs. Paredzēts saražot aptuveni 50 000 pudeļu, kā arī lejamo alu, kas būs pieejams krogiem un kafejnīcām.