Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Gatavojot raidījumu, Mārtiņš Sirmais piedalījies tomātu kaujā

Populārais pavārs Mārtiņš Sirmais drīzumā atgriezīsies televizoru ekrānos, lai pašmāju skatītājus iepazīstinātu ar vairāku pasaules valstu virtuvēm kulinārijas raidījuma Sirmais. Kulta ēdieni. Piedāvājam jūsu uzmanībai fotogaleriju no šī raidījuma tapšanas aizkulisēm - daudzajiem ceļojumiem, kuros M.Sirmais devās kopā ar raidījuma veidošanas grupu. Veidojot raidījumu, pavārs ne tikai piedalījies īstā tomātu kaujā Spānijā, gatavojis sieru Itālijā, bet arī izbaudījis Beļģijas virtuves īpatnības un devies zvejā Francijā.

LTV1 jaunajā raidījumā, kas tiks pārraidīts pavasarī, sešos stundu garos un aizraujošu piedzīvojumu pilnos raidījumos M.Sirmais sadraudzēsies ar cilvēkiem Itālijā, Beļģijā, Spānijā, Francijā, Amerikā un Meksikā, iedziļināsies viņu gatavoto ēdienu receptēs, kuru noslēpumus un knifus atklās arī Latvijas iedzīvotājiem.

„Es to daru tāpēc, ka es gribu zināt. Gribu iepazīt pasauli un cilvēkus. Lai galva paliek plašāka! Piemēram, tagad es zinu, ka garneli var izzvejot ar mailīšu tīklu. Ka Normandijā garneļu zvejošana ir tas pats, kas Latvijā sēņošana. Ka tas nav ekskluzīvi un tikai miljonāruēdienkartē, bet, ka tā ir īstā dzīve lielai daļai burvīgu, vienkāršu cilvēku,” par gūtajiem iespaidiem raidījuma veidošanas laikā stāsta M.Sirmais.

Producente Ilze Lasmane-Brože atklāj, ka šoreiz būtiski licies turpināt attīstīties, pētīt, izzināt un iet tālāk. „Vairāku gadu garumā Mārtiņš ir veicis skaistu un vienlaikus arī sarežģītu darbu – apceļojis un iepazinis Latviju, tās cilvēkus un ēdienus. Tagad viņš savās mīļajās mājās ienesīs pasaules elpu. Mēs redzam Latviju kā pasaules daļu. Mēs šajos ceļojumos dzīvojam kopā ar vietējiem, kopā ēdam, sarunājamies, smejamies, dalāmies savās domās, mēs iefiltrējamies viņu dzīvēs un saprotam, ka pasaule ir viens kopīgs veselums, bet ēdiens ir viena no tās būtiskākajām identitāti un kultūru raksturojošajām lietām.“

„Kā teicis pasaules slavenais Brijā-Savarēns: „Pasaki man, ko tu ēd, un es pateikšu tev, kas tu esi.” Ēdiens jau sen vairs nav tikai izdzīvošanas līdzeklis. Ēdiens mūsdienās ir sociāla parādība. Tā pagatavošana, pasniegšana un lietošana bieži vien ir ritualizēta - gan apzināti, gan neapzināti. Un labs ēdiens ir kļuvis par pielūgsmes un apbrīnas objektu. Tas ir kopīgs visām tautām un kultūrām. Tas vieno latviešus un meksikāņus,” uzsver I.Lasmane-Brože.

Arī pavārs M.Sirmais uzsver, ka šoreiz raidījumā tiks runāts daudz plašāk nekā tikai par receptēm. Mārtiņš mācīsies kopā ar skatītāju, un mācību procesā ne vienmēr viss izdodas ar pirmo reizi. „Tā iespēja, būt uz visiem simts procentiem iekšā tajā brīdī un ēdienā no visiem aspektiem, kad nekā cita nav, ir unikāla! Tu cep, tu ēd, tu saproti un tu atklāj noslēpumu.”

Kopā ar M.Sirmo un I.Lasmani-Broži ceļojumos devās arī operators Edgars Jākobsons un operators-montāžas režisors Dāvis Doršs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko