Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Grupa re:public piedvā jaunā albuma tituldziesmu Pāri Visam

Grupa re:public ir pabeigusi darbu pie trešā albuma, kuru plānots izdot maijā, un iepazīstina savus klausītājus ar tā tituldziesmu Pāri Visam.

Gaidāmajā platē tiks iekļauti arī popularitāti iekarojuši singli Ak, mana, mana…, Darīt šitā? Darīt tā! (Latvijas Glābējsilīšu himna) un Es mīlu Tevi, Rīga.

"Albumu izdot bija plānots jau pagājušā gada nogalē, bet manā ģimenē ienāca cits lolojums, un albuma izdošana tika atlikta uz kādu laiku," atklāja grupas līderis un vokālists Jānis Rībens.

Re:public trešā albuma dziesmas atšķiras no iepriekšējo divu albumu dziesmām - tituldziesma sniedz labu ieskatu gan albuma kopējā skanējumā, gan atklāj tā tematiku. "Šis ir ļoti īpašs albums. Gan tāpēc, ka ilgi lolots, gan arī tāpēc, ka mums izdevās realizēt daudzas mūsu ieceres. Man liekas, ka šis ir mūsu līdz šim labākais albums," stāsta J.Rībens. Albuma tēma ir mīlestība - pret mīļoto cilvēku, bērniem, cilvēku, kas vairs nav tev blakus, tavu dzimto pilsētu, valsti.

Singls Pāri Visam ierakstīts Wolk Recording Studio. "Šis ir pirmais albums, kura veidošanā izdevās sastrādāties ar tik daudziem viesmāklsiniekiem," norādīja Re:public mūziķis. Albumā iekļauto 14 dziesmu ierakstīšanā piedalījās Kurts, Dairis, Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas zēnu koris, Andris Sējāns, daļa Rīgas Ekonomikas Aukstskolas kora. Arī hip hop mūzikas pārstāvis TC Ceazlin no Lielbritānijas palīdzēja veidot glābējsilīšu himnas anglisko versiju. Albuma dizainu savukārt darinājis sens Jāņa Rībena draugs - Krišs Salmanis. "Lai rastu albuma noformējumu, divu domu nebija. Griezos pie sava bērnības drauga un skolasbiedra Kriša. Viņa darbi vienmēr ir oriģināli un uzrunājoši, sapratu, ka tieši Kriša skatījums varētu atspoguļot albuma ieceri," skaidroja J.Rībens.

Jau maijā re:public trešā albuma dziesmas būs iespējams noklausīties grupas koncertos Latvijas mūzikas klubos. Vasarā grupa arī plāno piedalīties dažādos vasaras festivālos un pilsētu svētkos. Īpaši saviem koncertiem grupa izveidojusi video projekcijas, kas priekšnesumu papildina ne tikai ar audiālu, bet arī ar vizuālu baudījumu.

Nelielu ieskatu no videoprojekcijām, kas papildinās grupas koncertus, var iegūt noskatoties dziesmas Pāri Visam vizualizācijas, kuru autori ir Ritvars Bluka un Floating Film (Vācija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko