Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jelgavā tēlnieki sākuši veidot ledus skulptūras festivālam Planēta Ledus

Pirmdien Jelgavā oficiāli atklāts 15.starptautiskais ledus skulptūru festivāls Planēta Ledus, kura dalībnieki - 30 tēlnieki no 10 pasaules valstīm - ir ieradušies un sākuši darbu pie skulptūru veidošanas, kuras publiskai apskatei būs pieejamas nedēļas nogalē.

Jau no agra rīta tiek vests kristāldzidrs ledus skulptūrām un tēlnieki sākuši darbu, informēja Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes Kultūra sabiedrisko attiecību speciāliste Simona Saule.

Visi mākslinieki Jelgavā ir ieradušies laikus un gatavi ķerties pie darba, lai pārsteigtu apmeklētājus ar vēl neredzētiem mākslas darbiem. Bažas rada nepastāvīgie laika apstākļi, jo līst gan lietus, gan spīd saule, kas kaitē ledus skulptūrām, taču skulptūru veidošanai ir nepieciešami vismaz daži grādi zem nulles atzīmes, bet, neskatoties uz laika apstākļiem, ledus skulptūru festivāls notiks, pauda Saule.

Viņa informēja, ka "Planētā Ledus jau izveidots liels, gluds un spīdīgs ledus bārs, kurš gaida pārējos komandas biedrus – lielākas un mazākas skulptūras -, tāpēc jau no agras rīta stundas Jelgavā viens pēc otra iebrauc kravas auto ar caurspīdīgiem ledus blokiem – kopumā 60 tonnām ledus".

Katram tēlniekam ir piešķirts viens ledus bloks individuālās konkursa skulptūras veidošanai un piecpadsmit bloki komandas skulptūras veidošanai, kas ir rekordliels ledus apjoms, jo pagājušajā gadā komandas skulptūra tika veidota no divpadsmit ledus blokiem.

Tēlnieku veikumu varēs novērtēt jau nedēļas nogalē Uzvaras parkā.

Kā ziņots, ledus skulptūru festivālam tapusi arī pirmā ledus foto skulptūra čūskas veidolā, iepriekš informēja Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes Kultūra projektu vadītājs Ivars Pirvics.

Viņš pavēstīja, ka, spītējot laika apstākļiem, te lietum, te atkusnim, Jelgavā notiek gatavošanās 15.starptautiskajam ledus skulptūru festivālam. Darbi rit atbilstoši plāniem, tiek būvēts astoņus metrus augstais ledus slidkalniņš, Koskenkorva ledus bārs, kā arī tēlnieks Krists Zariņš uzbūris ledus foto skulptūru čūskas veidolā.

Ledus skulptūru festivāls šogad svin 15 gadu jubileju, un ledus planētu Uzvaras parkā veido 30 pasaulē atzīti mākslinieki no 10 valstīm - Krievijas, Bulgārijas, Ukrainas, Francijas, Vācijas, Latvijas, Lietuvas, Ungārijas, Lielbritānijas un ASV -, skaidroja Pirvics.

Publiskai apskatei skulptūras būs pieejamas no 8.februāra līdz 10.februārim.

"Mazos planētas apmeklētājus priecēs teatrāli uzvedumi un vairāki ledus slīdkalniņi, kā arī četras ledus foto skulptūras. Savukārt lielākie apmeklētāji aicināti doties kosmosa izpētē ar grupām Musiqq, Lady’s Sweet un Karakums vai sasildīties deju ritmos Sensation Ice ar DJ [Ex] da Bass un atveldzēties Koskenkorva ledus bārā," pauda Pirvics.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko