Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jubilejas koncertā Auļi muzicēs kopā ar madagaskariešu dziedātāju

4.maijā Rīgas koncertzālē Palladium notiks vērienīgs bungu un dūdu grupas Auļi desmit gadu jubilejas koncerts, kurā uzstāsies arī madagaskariešu dziedātājs Kilema, informēja grupas pārstāvji. Auļi un Kilema izpildīs kopīgi sarakstīto kompozīciju Tāltālu.

"Esmu ļoti priecīgs par sadarbību ar Auļiem. Mana mūzika, kuras saknes slēpjas madagaskariešu folklorā, ir salīdzinoši meditatīvāka un maigāka. Auļu dinamiskums un spēks tai piešķir jaunu un aizraujošu nokrāsu," atklāja mūziķis Kilema. "Par savu mērķi esmu izvirzījis madagaskariešu mūzikas popularizēšanu, tāpēc esmu priecīgs, ka Tāltālu dzirdami ne tikai mūsu zemei raksturīgie instrumenti, bet arī valoda."

Madagaskaras mūziķis Kilema (vecāku dotajā vārdā - Randrianantoandro Klements) mūzikas instrumentus meistaro jau kopš bērnības, tikpat dabiski tos iemācījās spēlēt un dziedāt. 90. gados leģendārā Justin Vali trio sastāvā Kilema muzicēja Womad festivālos visā pasaulē un piedalījās Pītera Geibriela Real World kompānijas skaņu ierakstu sesijās. Pēc trio izjukšanas Kilema pievērsās madagaskariešu nacionālā stīgu instrumenta marovani popularizēšanai pasaulē, uzstājoties gan kā solo mākslinieks, gan arī kvarteta sastāvā. Kilema Latvijā viesosies jau otro reizi. Pērnā gada novembrī mūziķis bija dzirdams pasaules mūzikas festivālā Porta.

"Domājot par jaunā albuma formātu, kurā mūsu dziesmas būs dzirdamas plašākā mūziķu sastāvā, radās ideja, ka dziesmu Tāltālu, atbilstoši nosaukumam, varētu iedziedāt mūziķis no kādas tālākas zemes. Lieliska sakritība Womex izstādē Grieķijā ļāva mums iepazīties ar Kilema, kurš neatteica piedalīties singla ierakstīšanā," stāstīja grupas Auļi pārstāvis Kaspars Bārbals.

Kā zināms, Auļu jubilejas koncertā tiks prezentēts arī jaunais grupas albums Dižducis. Koncerta apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt ko nebijušu - folk orķestri, kurā kopā ar tautas instrumentu izpildītājiem muzicēs klasisko stīgu un pūšamo instrumentu mūziķi. Tāpat koncertā būs arī dzirdami gan etno, gan arī rock mūzikas dziedātāji.

Bungu un dūdu mūzikas grupa Auļi dibināta 2003. gadā. Mūziķi ir ieguvuši atpazīstamību un popularitāti Latvijā un ārzemēs, pateicoties īpašajam skanējumam, kas apvieno latviešu folkloras arhaisko, pamatīgo spēku ar mūsdienu rokam un pasaules mūzikai raksturīgo skatuves enerģiju un dinamiku. Auļu fenomens ir ļāvis pārkāpt žanra robežas un uzrunāt plašu klausītāju loku, ne tikai tradicionālās mūzikas cienītājus. Grupa ir sadarbojusies ar pazīstamajiem komponistiem Juri Kulakovu, Mārtiņu Braunu, Raimondu Tigulu, Zigmāru Liepiņu un citiem, uzstājusies Dziesmu un Deju svētkos, uz teātru skatuvēm un daudzos koncertos un festivālos Latvijā un ārzemēs.

Biļetes uz koncertu Palladium pieejamas Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās un mājas lapā bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko