Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +29 °C
Skaidrs
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

Kā ilga zīdīšana iespaido sievietes veselību?

Bērnam ir gads un divi mēneši. Bērnu pati vēl baroju. Esmu ieplānojusi to darīt vēl vismaz ziemu, lai mazulis izvairītos no salimšanas riskiem. Par to, cik nozīmīgs mātes piens ir bērnam, man ir skaidrs. Jautājums - vai tik ilga barosāna ir veselīga man. Vai ilga zīdīšana sievietei veicina ļaundabīgo audzēju attīstību?

Atbild ginekoloģe Dace Matule:
Konsultējoties arī ar mūsu klīnikas pediatiriem nonācā pie vienota secinājuma, ka vislabākais krūts barošanas ilgums ir 1 gads +- daži mēneši, arī ziemas periods. Pirmos sešus zīdaiņa dzīves mēnešus krūts barošanai ir vislielākā nozīme, tālāk iespējams no ekskluzīvā mātes piena pāriet uz piebarošanu. Pasaules veselības Organizācija rekomendē turpināt krūts barošanu līdz par 2 gadiem. Šajā gadījumā mēs nevaram runāt ne par kādu kaitīgu ietekmi uz sievietes veselību. Literatūrā ir ļoti pretrunīgi dati par krūts dziedzeru vēzi un laktāciju - gan ir dati pasr to, ka laktācija samazina uz pusi krūts dziedzeru vēža sastopamību, ir dati, ka nemaina. Bet, ja krūts barošanas laikā izveidojas krūts dziedzera vēzis - tas ir ar agresīvāku augšanas intensitāti. 

Noteikti nevajag aizmirst par kalciju un D3 vitamīnu dienai pietiekošās devās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ko nogaršot, ceļojot pa Lombardiju?

Milāniešu ēšanas paradumus stipri ietekmējis drudžainais dzīvesveids. Būdami mūžīgā steigā, viņi ēd ātri, lai netrūktu enerģijas centīgam darbam. Kādā grāmatā lasīju indīgu frāzi par milāniešu dzīve...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko