Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Karaļa vēriens - Saūda Arābijas monarhs ceļo ar 500 tonnām bagāžas un 1500 cilvēku svītu

Kad Saūda Arābijas karalis nolēmis doties vizītē uz kādu citu valsti, viņa svītai ir ko nopūlēties. Selmāns Āl Saūds neceļo pārāk bieži, bet tad, kad to dara, tas ir ar īsti karalisku vērienu. Vizītē uz Indonēziju, kas ir pasaulē visvairāk apdzīvotā musulmaņu valsts, karaļa ērtību nodrošināšanai līdzi tika vestas 500 tonnas bagāžas un 1500 cilvēku liela svīta, vēsta CNN.

CNN asprātīgam salīdzinājumam izmanto ziloņus, norādot, ka vidēji Āfrikas zilonis sver no divarpus līdz septiņām tonnām. Pieņemot piecas tonnas par vidējo dzīvnieka masu, tādējādi Saūda Arābijas monarha "ceļojumu koferī" varētu būt aptuveni 100 lielākie sauszemes dzīvnieki.

Karalis arī ārvalstu vizītē plāno uzticēties savam transportam, tāpēc uz Indonēziju nogādāti divi Mercedes-Benz S600 spēkrati. Tāpat uz Indonēziju nogādāti divi lifti. Lai cik dīvaini tas nešķistu, tā nav pirmā reize, kad Saūda Arābijas karaļa labpatikas dēļ izveidots pagaidu lifts.

Indonēzijas ziņu aģentūra Antara vēsta, ka Selmāns Āl Saūds ieradies Indonēzijā ar iespaidīgu 1500 cilvēku svītu, tostarp desmit ministriem, 800 delegātiem un 25 prinčiem. Kopā visu cilvēku nogādāšanai Indonēzijā trīs nedēļu laikā veikti 36 lidojumi. Mediji ziņo, ka karaļa vizītes laikā Džakartā arī ir faktiski neiespējami atrast vakantu numuru viesnīcā - visi labākie apartamenti jau ir rezervēti karaļa svītai.

Taču arī Indonēzija, kurā Saūda Arābijas monarhi nebija viesojušies teju 50 gadu, neatpaliek vērienā - karaļa drošībai Indonēzija Džakartā, Javā un Bali izvietos vismaz 10 tūkstošus policistu.

Top komentāri

MM
M
Varēja samazināt bagāžu par dažām tonnām un uzņemt Sīrijas bēgļus. Vai tad islāms neparedz palīdzēt saviem tuvākajiem brāļiem un māsām iekš Allāha?
nu ko
n
Un beglisus , protams, vins neuznem. Un neviens neparmet.
reptilis
r
Jebkura primāta sapnis :)))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko