Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Klāss Vāvere sagatavojis tīmeklī klausāmu izlasi Recent Lullabies

Iepriecinot ikvienu leģendārās Šūpuļdziesmu kolekcijas cienītāju, mūzikas pētnieks, kritiķis un melomāns Klāss Vāvere izveidojis jaunu digitālo šūpuļdziesmu izlasi Recent Lullabies, kas pieejama Latvijas Mobilā Telefona (LMT) Spotify kanālā, informē LMT.

Vāvere jauno šūpuļdziesmu izlasē apkopojis gan tādu mūzikas dižgaru kā Deivida Bovija, Džona Martina, Leonarda Koena skaņdarbus, gan vairāku mūsdienu izpildītāju, piemēram, Beach House, Bon Iver, Natalie Prass dziesmas. Šūpuļdziesmu izlases autors norāda, ka saglabājis uzticību pārliecībai, ka laba dziesma nenoveco, tādēļ jaunajā šūpuļdziesmu izlasē iekļāvis vairākas laika pārbaudi izturējušas kompozīcijas jaunā skanējumā.

"Recent Lullabies plejlistē dubstep dziesminieka James Blake izpildījumā skan Džonijas Mitčelas 1970. gadu romantiskā klasika A Case of You, savukārt šodienas rock noir autoritāte Marks Lanegans izpilda Mack the Knife no Kurta Veila un Bertolta Brehta Trīsgrašu operas, kas sacerēta pagājušā gadsimta 20. gados," pastāstījis šūpuļdziesmu izlases sastādītājs.

“Nosaukums Recent Lullabies jeb Jaunās šūpuļdziesmas nenozīmē atbilstību aktuālajiem popkultūras standartiem. Tie ir ieraksti ar šā laika (21. gadsimta) skanējumu, dziesmas, kas izpildītas ar mūsdienīgu attieksmi, bet iemieso kādu, manuprāt, pārlaicīgu emocionālu vai saturisku vēstījumu, kas tās jau šodien dara saprotamas dažādu paaudžu klausītājiem. Iespējams, pēc gadiem tās daudziem nozīmēs ko vēl vairāk," paudis Vāvere.

Līdz šim Lullabies/Šūpuļdziesmu sērijā, kas veltīta populārās mūzikas klasikai, bija pieejami 18 kompaktdiski (izdevējsMikrofona ieraksti), bet Recent Lullabies ir pirmā izlase, kas pieejama digitāli. Tajā iekļautas 18 kompozīcijas.

"Mūzikas straumēšanas vietnes kā Spotify jau ir mainījušas veidu, kā cilvēki arī Latvijā pērk un klausās mūziku. Vairs nav nepieciešams iegādāties diskus vai, iespējams, nelegāli lejupielādēt dziesmas. Ar Spotify tiešsaistē legāli jebkurā laikā un vietā arī telefonā ir ērti pieejamas vairāk nekā 30 miljoni dziesmas, tai skaitā plašā klāstā arī Latvijas mūzika. Tā kā piedāvājums ir tik plašs, mūzikas straumēšanas servisos jo īpaši populāras ir dziesmu izlases. Klāsa Vāveres šūpuļdziesmu izlases ir populāri albumi diskos, un nešaubos, ka vismaz tikpat iecienīta būs arī jaunā šūpuļdziesmu izlase Recent Lullabies digitālā formātā LMT Spotify kanālā," uz mūzikas straumēšanas potenciālu norādījis LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko