Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Labāko pašmāju modes mākslinieku kolekcijas - jau nākamnedēļ Rīgā

Jau nākamnedēļ, no 2.līdz 6.aprīlim, galvaspilsētā notiks Rīgas modes nedēļas pasākumi, kuru laikā pašmāju dizaineri piedāvās savu vīziju par nākamajā rudens/ziemas sezonā valkājamajiem tērpiem. Galvenie Rīgas Modes nedēļas pasākumi norisināsies gan Rīgas Mākslas telpā, gan Spīķeros un citviet. Kopā ar Latvijas vadošajiem modes māksliniekiem savus darinājumus demonstrēs viesi no Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Itālijas.

„Nav šaubu, ka katra Baltijas modes federācijas organizētā Rīgas modes nedēļa ir liels notikums ne tikai mūsu pilsētā un valstī, bet arī visā Baltijas reģionā. Tā demonstrē labāko, kas uz doto brīdi ir visa reģiona modes industrijā, kā arī kalpo kā starta platforma jauniem talantiem,” sacīja Jeļena Strahova, Baltijas modes federācijas prezidente.

Šosezon Rīgas modes nedēļā savas 2013./2014. gada rudens/ziemas sezonas kolekcijas prezentēs tādi Latvijas vadošie dizaineri un projekta ilggadīgie dalībnieki kā Natālija Jansone, Žanete Auziņa, Anna Ledskalniņa (zīmols Anna LED), Aleksandrs Pavlovs, Jekaterina Šehurina (zīmols Katya Katya Shehurina) un zīmols Narciss, kā arī Modes nedēļas debitanti – jaunās modes mākslinieces Aleksandra Vestfala, Irina Skladnova un zīmols Nóló.

Zīmola NARCISS skate notiks 3. aprīlī Spīķeru koncertzālē līdzās Latvijas modes dizaineru interneta veikala www.CreativeLatvia.com jaunas interneta platformas atklāšanai. NARCISS prezentēs savu jaunāko kolekciju, kurā raupja vilna ir kombinēta ar smalku zīdu, gaisīgi un caurspīdīgi audumi saskaņojas ar blīviem un smagnējiem, - tā ir kā fantāzija par skaistumu, kur ir apvienoti drāmas un pasakas elementi. Pasākuma laikā par muzikālo noformējumu gadās DJ Uvis ar saksofonistu Jāni Daneviču.

Pēc triju sezonu pārtraukuma Rīgas modes nedēļā piedalīsies arī modes mākslinieks Aleksandrs Pavlovs. Viņa jaunā kolekcija ietērps sievieti dažādu faktūru audumos, bet galvenais kolekcijas akcents būs audumu pīnes un gofrētas smalkas kleitas.

Katya Katya Shehurina kolekcijas pamatā ir rietumu un austrumu motīvu apvienojums, dizainere apvienojusi tajā savaldīgas Viktorijas laikmeta manieres un nemirstīgā japāņu kimono elementus.

Natālijas Jansones kolekcija ir izgatavota no 100% vilnas un trikotāžas. Mēteļiem un žaketēm ir izmantota īpaši apstrādāta vilnas trikotāža, kura nodrošina valkātājai īpašu komfortu.

Žanetes Auziņas mākslinieciskā prasme savukārt paredzēta pragmatiskai, bet romantiskai sievietei, kura ir atradusi savu individuālo stilu, un, būdama racionāla un spēcīga personība, lieliski orientējas mākslas, mūzikas un kultūras jomā.

Anna Led prezentēs kolekciju, kura sastāv no kostīmiem, trikotāžas kleitām, mēteļiem, kardigāniem, gariem tvīda svārkiem un izšūtiem lakatiem. Tērpi ir veidoti, izmantojot īpaši kvalitatīvus naturālus materiālus, tostarp unikālu angļu roku veidoto tvīdu un zīda samtu.

Savai debijas kolekcijai zīmola Nóló veidotāji iedvesmojušies no karalienes Viktorijas laika modes. Elegance un greznība – tie ir vārdi, kas raksturo kolekcijā izmantotos materiālus – taftu, žakardu, zīdu, samtu, mežģīnes, kažokādas un Swarovski kristālus.

Irinas Skladnovas kolekcijas iedvesmas avots savukārt ir Tamāra de Lempicka – pazīstama Polijas Art Deco portretu gleznotāja. Šīs debijas kolekcijas krāsas ir melnā, zaļā, purpura un sarkanā. Kolekcijā daudz izmantotas dabīgās ādas un kažokādas, izšuvumi.

Aleksandra Vestfala ir Eiropas Dizaina skolas (Milāna) absolvente. Par viņas debijas kolekcijas iedvesmas avotu kalpojis Brizak modes nams, kas darinājis tērpus Krievijas galmam. Uzsvars kolekcijā likts uz sievišķīgumu, elegantu minimālismu un grāciju, bet tādi elementi kā izšuvumi, adījumi un ar lāzeru griezti ornamenti izceļ katra tēla unikalitāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko