Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Lai zaudētu kilogramus nav nepieciešama diēta!

Liekais svars vai tauku krociņas, kaut reizi dzīvē, šķiet, ir satraukušas katru sievieti. Turpinājumā atklāj, kā noteikt, vai tev patiesi ir liekā svara problēmas, kādēļ tās rodas un kā no tām atbrīvoties bez diētu palīdzības! Konsultē pašizaugsmes treneris un bioenerģētikas eksperts Andžejs Reiters.

  Kā zināt: ir liekais svars vai – nav? Lai noskaidrotu, vai liekais svars ir arī tava problēma, to vari aprēķināt ar vienkāršas formulas palīdzību! No sava auguma garuma (centimetros), atskaiti simts. Tādam pašam skaitlim, kādu iegūsi, ir jābūt tava ķermeņa svaram!Piemēram, ja esi 177 centimetrus gara, tavs ideālais svars ir 77 kilogrami (no 177 atņemot 100). Tad, ja tev būtu, piemēram, 80 kilogrami, tas nozīmē, ka tev ir trīs kilogrami liekā svara.Tomēr lieko svaru var uzskatīt par problēmu tad, ja nesakrīt formulas aprēķinātais un tavs reālais ķermeņa svars, kā arī papildus tam, ir kāda ķermeniska problēma, piemēram, liekā svara dēļ sāk sāpēt locītavas vai pasliktinās iekšējo orgānu darbība! „Tad, ja diagnosticētas šīs abas pazīmes, to var saukt par ķermeņa lieko svaru, pretējā gadījumā, tā ir ķermeņa īpatnība,” apgalvo Andžejs Reiters.Lai zaudētu kilogramus nav nepieciešama diēta!Speciālists uzskata, ka diētas jāievēro cilvēkiem, kuriem patiesi ir problēmas ar lieko svaru, un tā dēļ radušies kādi veselības traucējumi. Tomēr vairums cilvēku to var atrisināt, sevi pa īstam iemīlot.  Turklāt iemīlot tādu, kāda esi šobrīd, nevis kāda vēlētos būt kaut kad nākotnē! Tikai tad sāksies pārmaiņas un tavs ķermenis pārveidosies. Tātad patiesībā liekā svara cēlonis ir sevi nemīlēšana un nepieņemšana tādu, kāda esi tagad, šajā brīdī. 

„Sievietei ir jādomā, ka viņa ir brīnišķīga un sevi jāmīl jau šodien. Tikai tad, ja to pieņemsi kā patiesību, liekais svars sāks zust. Kamēr tā nenotiek, ķermenim ir nepieciešama aizsardzība.

Salīdzinot, arī uzturoties radioaktīvā vidē, cilvēkam nepieciešams speciāls apģērbs, kas viņu pasargā no agresīvās vides. Tieši tāpat aizsardzība nepieciešama cilvēkam, kuram kāds cits, vai arī viņš pats nemitīgi atgādina, ka viņš ir resns un nemīlams! Sevi no tā sargājot, ķermenis izveido aizsargkārtu, un veidojas liekais svars,” skaidro Andžejs Reiters.

Tiklīdz, skatoties spogulī, sev godīgi varēsi teikt, ka sevi mīli, tavam ķermenim zudīs nepieciešamība aizsargāties, un tas sāks pārveidoties.

Vingrinājums pašvērtībai 

Ja vēlies paaugstināt savu pašapziņu, izmēģini vienkāršu vingrinājumu, ar kura palīdzību to iespējams realizēt!
„Ir jānostājas spoguļa priekšā un, raugoties savā spoguļattēlā, vairākas reizes pēc kārtas tam jāsaka: „Es tevi mīlu”, un jānosauc sevi vārdā. Šajā brīdī nedrīksti novērsties vai sākt smieties.  Pēc laika, kad to būsi uztrenējusi, šo pašu vingrinājumu jāveic, stāvot spoguļa priekšā kailai! Brīdī, kad patiesi būsi apzinājusies, ka sevi mīli tādu, kāda esi šobrīd, svars mazināsies,” pārliecināts Andžejs Reiters.
Speciālists uzsver, ka ķermeniskām proporcijām un sevis mīlēšanai nav nekādas savstarpējās sakarības! Tādēļ, lai atbrīvotos no liekajiem kilogramiem, vispirms jāiemācās aizmirst, ka esi resna un sevi nemīli. Vari pievērsties arī kādām fiziskajām aktivitātēm un ievērosi, ka „vispirms atgriezīsies veselība, tad pašvērtējums un beigu beigās izrādīsies, ka liekais svars ir pazudis, jo veselam cilvēkam nav vajadzība uzkrāt neko lieku,” tā enerģētikas eksperts. 

Raksts tapis sadarbībā ar sieviešuklubs.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 16.05.2024.

Kad pavārei piesolīja roku un sirdi, viņai galvā uzreiz ienāca pāris recepšu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko