Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Laikraksta Diena draugu kinoseansa skatītāji par filmu Lietaina diena Ņujorkā

17. oktobrī, kinoteātrī Kino Citadele laikraksta Diena lasītājiem un draugiem tika demonstrēta filma Lietaina diena Ņujorkā.

Students Getsbijs sapņo parādīt draudzenei Ešlijai savu dzimto pilsētu Ņujorku, un liktenis viņam šādu iespēju sniedz, kad koledžas avīze uzdod Ešlijai nointervēt slavenu režisoru. Ņujorka viņus sagaida ar sliktiem laikapstākļiem, un šī lietainā diena mainīs abu dzīves uz visiem laikiem. Getsbijs Ņujorkā satiks savu bērnības draudzenes māsu, bet naivā Ešlija ļausies zvaigžņu bohēmas vilinājumam...Vairāk par filmu uzzini kinoteātra mājaslapā.

Filma kinoteātros visā Latvijā tiek demonstrēta no 11. oktobra.

Ar kinokritiķes Ditas Rietumas vērtējumu par filmu var iepazīties, klikšķinot šeit.

Par filmu Lietaina diena Ņujorkā


Jāatzīst, izrādījās gluži patīkams gabaliņš - pārdomu komēdija arī tiem, kas ikdienā ierauti šķietami neromantiskā pilsētvidē. Kaut kādā mērā šis uzreiz atgādināja brīnišķīgā O'Henri stāstiņu Ņujorkieša dzimšana, kurā cita starpā bija arī šāda rindkopa: "Regls bija dzejnieks. Visā mūžā viņš nebija sacerējis nevienu vārsmu – savu dzeju viņš izdzīvoja. Ja viņš tvertu pēc tintes un papīra, viņa žanrs būtu soneti par pilsētām. Viņš pētīja pilsētas tā, kā sievietes pēta savu attēlu spogulī, kā bērni, izjaukuši lelli, pēta līmi un zāģskaidas, kā vīrieši, kas apraksta plēsīgus zvērus, zoodārzā pēta krātiņus. Pilsēta Reglam nebija tikai ķieģeļu un javas krāvums, ko apdzīvo zināms skaits iedzīvotāju: viņam pilsēta bija būtne ar neatkārtojamu un savdabīgu dvēseli, īpatns dzīvības sablīvējums, kam piemīt tikai tam vien raksturīga iedaba, smarža un noskaņa." Manuprāt, vienīgais režisors, pēc kura darbiem man vēl mēdza reizēm palikt līdzīga noskaņa, ir teātra vides nu jau acīmredzot ex. darbonis Džilindžers. Taisni tā - caur vieglumu pasniegts materiāls ļoti vērtīgiem skatītāja secinājumiem.

Džerijs Šterns


Filmas Lietaina diena Ņujorkā režisors Vudijs Allens. Lai gan kopumā filma ir režisora ideju turpinājums (vienkāršoti – "ķeriet laimi, kamēr varat, lai ko citi par to domātu"), tajā ir vairāki interesanti jauninājumi. Šoreiz tā domāta jaunākiem cilvēkiem (to norāda galvenās lomas, to tēlotāji – Timotijs Šalamē (Getsbijs), Elle Feninga, Selēna Gomesa (viņa gan tikai daļēji spēj iekļauties ansamblī)). Iespējams, režisors sevi redz gan kā jauno Getsbiju, gan izsīkušo, neapmierināto režisoru (Līvs Šreibers). Savdabīgus tēlus visai parastās/tradicionālās lomās radījuši Džūda Lovs un Djego Luna. Filmas stila – impresionisma/džeza noskaņu vieglumu it kā izjauc Getsbija mātes atzīšanās, kas viņam liek rūpīgāk pārdomāt savu dzīvi. Filmas fināls gan zināmā mērā ir vieglprātīgs.

Armands Kalniņš


Viegla, laba filma jauniešiem. Katram var novēlēt to izbaudīt.

Dace Dzirne


Patika Vudija Alena interesantais, ļoti smieklīgais stāsts. Kā vienmēr aizraujoši.

Gabriela Lēnerte


Izcili romantiska jaunā Vudija Alena filma. Gaidīju, kad varēšu noskatīties. Nepievīla cerības. Brīnišķīgi. Paldies.

Vita Lēnerte


Vudija gardēžiem patiks. Lietus kā vienojošais elements. Muļķīgas situācijas, interesanti cilvēku raksturi, nejaušības, kas beigās izrādās tieši laikā. Lieliska noskaņa.

Santa Balaša


Jauns pāris nedēļas nogalē nokļūst katrs savos piedzīvojumos un ik pa laikam līst. Atmosfēriska Vudija Alena stila filma ar raitu gaitu, dialogiem (kas reizēm ir divi monologi), skaistām vietām un burvīgu mūziku.

Gunita Loča


Filma nebija kā parasta filma. Nebiju zinājusi, par ko tā būs, no sākuma likās, ka stāsts norisinās 20.gs. Sākumā stāsts īsti neinteresēja, bet beigās, lai gan klišejiski, patika.

Regīna Dzirne


Filma man nelikās tik ļoti aizraujoša. Bija dažu interesantu momentu. Bet kopumā filma bija par diviem jauniešiem, kuri nezina sevi un nezina, ko vēlas. Nonākot lielpilsētā, parādās viņu būtība. Filmu var noskatīties, bet neiesaku.

Laila Ločmele


Laba filma. Jauki izbaudīt Ņujorkas skatus un asprātīgo režisora stāstu.

Tenis Lēnerts


Paldies, ļoti patika.

Baiba


Paldies! Ideāli! Vudijs Alens kā vienmēr oriģināls un savā stilā! Ko-lo-sāli!

Evita Usāne


Viegls stāsts par dzīves prozu. Labs aicinājums pašironijai un atcerēties, ka lietus visu noskalo arī pārnestā nozīmē.

Linda Liepa


Interesanta, laba filma. No sērijas "tā gadās". Tomēr, ir katram savs ceļš ejams, un, neskatoties uz slīpētajiem "skeletiem skapī", viss notiek uz labu.

Anna Krūze


Sākumā nepatika, garš ievads. Filma stāsta par jauniešu meklējumiem dzīves ceļā. Ļoti dažāda inteliģences pakāpe, ko novēro tagad arī mūsu jauniešos.

Vija Ose


Paredzama filma par bagāto dzīvi. Snobiska. Skaists interjers, laba mūzika. Viegla filma lietainā dienā.

Inta Milaškēviča


Jaunība un dzīves jēgas meklējumi. Nebeidzams lietus fonā. Ātra pārmešanās no vienas draudzenes uz otru :)

Daina Ozoliņa


Interesanta filma.

Bruno Sniķeris


Skaista filma – aizskāra.

Ilze Dūdiņa


Mīļš paldies par iespēju redzēt šo romantisko, jautro, mazliet smeldzīgo stāstu. Lieliska izklaide.

Anda Spruģevica


Paldies! Brīnišķīga filma -  viss iepriecināja – režija, operatora darbs, aktieri, mūzika. Jauki, ka bija pilnīgi neparedzamas beigas. Ieteikšu visiem skatīties.

Silvija Raikova


Mazliet didaktiska, citādi viss kārtībā.

Sarmīte Mazura


Jauka filma vakara noslēgumam.

Sigute Sudmale


Nu, ļoti Alena filma! Jauka izklaide un skaista mūzika!

Baiba Zariņa


Amizanta filma. Aizkustinoša un mazliet jautra. Vizuāli un muzikāli skaista. Pavisam piemērota rudenim. Patīkama. Paldies.

Ilze Tihanovska


Visu filmas laiku domāju, kur tik nesaderīgs pāris! Filmas beigas galu galā sanāca romantiskas – puisis atrada īsto meiteni, kaut abi runā šķērsu šķērsi... Vudija Alena stils! Paldies!

Māra Ruva


Jauka filma. Kas tik nevar notikt Ņujorkā.

Valda Balode


Jauka filma. Burvīga pastaiga pa Manhetenu.

Dace Spudas


Safantazēts scenārijs, bet bija izklaidējoši.

Juris Balodis


Moderni veidota klasika. Holivudas kino mainīgā un kaislīgā romantika.

Mairis Kārkliņš


Dienas draugu kinoseansi notiek vienu reizi mēnesī kinoteātrī Kino Citadele, pulcējot laikraksta lasītājus un draugus, lai baudītu jaunāko kino. Vairāk par Dienas Drauga karti un tās iespējām var lasīt Dienas draugu kino mājaslapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko