Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Laikraksta Diena draugu kinoseansa skatītāji par filmu Matilde

Trešdien, 25. oktobrī, kinoteātrī Kino Citadele laikraksta Diena lasītājiem un draugiem tika demonstrēta filmas Matilde pirmizrāde.

Matilde - Krievijas pēdējā imperatora Nikolaja II un slavenās balerīnas Matildes Kšesiņskas kaislīgā un skandalozā mīlas stāsta ekranizējums. Mīlestība, kas kļuva par leģendu… Kaislība, kas mainīja Krieviju… Caram ir tiesības uz visu, izņemot vienu – mīlēt…Vairāk par filmu uzzini Kino Citadele mājaslapā.

Filma kinoteātros visā Latvijā tiek demonstrēta no piektdienas, 27. oktobra. Ar kinokritiķes Ditas Rietumas vērtējumu par filmu var iepazīties šeit.

Laikraksta Diena draugu kinoseansa apmeklētāju vērtējums par filmu Matilde:

Paldies! Ļoti laba, izcila filma. Cilvēcība, mīlestība vienmēr uzvar, nav svarīgi, kas mēs esam. Tas mūs paaugstina ne pazemo. Filma ir piemineklis Nikolaja II ģimenei un ciešanām.
Ruta

Laba filma. Visu cieņu režisoram!
Sarmīte Mazura

Vizuāli ļoti baudāma filma – nostrādātas detaļas, rada ticamu tā laika iespaidu. Jautājums – kas svarīgāk – personiskā laime vai mantotais pienākums? Un vai kaislīgās mīla nebeigsies ar traģisku galu?
Amanda Vilimane

Ja vien tad būtu mācējuši viltot dokumentus...
Armands Vilimans

Pāris teikumos par tik vēsturisku un dziļu filmu nav iespējams neko pateikt! Viss varētu būt tikai vispusēji. Žēl, ka tagad paliek arvien mazāk sirds inteliģentu cilvēku, bet stāvoklis pamazām mainās uz labu.
Vija Ose

Laba filma. Mīlestība nešķiro vai Tu esi nabags vai cars.
Inta Milaškēviča

Laba filma.
Bruno Sniķeris

"Tu vari dabūt visu, izņemot mīlestību!" Pienākums pāri visam. Valsts valdīšanā kaislības neder. Taču bija ko atcerēties visu mūžu.
Daina Ozoliņa

Kad mīlestība ir kaislība... mežonīga, neapturama, bezierunu ... kas sāpina pašu un līdzcilvēkus, kas neatstāj vietu pienākumiem, atbildībai ... bet ir tik bezgala "salda".
Santa Judina

Ļoti patika sižets un aktieru tēlojums. Pienākums un vara bija spēcīgāka par mīlestību un jaunību.
Ainārs Judeiks

Cara un Matildes attiecības bija tikpat košas un citu ietekmējošas kā noslēguma salūts udz daudzie ļaudis, kuri gāja bojā vai cieta. Filma krāšņa ar izciliem atktieriem.
Ilze Rudlapa

Manuprāt, stāsta par cara un balerīnas mīlestību ekranizācija ir diezgan formāla. Bieži rodas iespaids, ka aktieri drīzāk ieskicē jūtas, ko varoņiem vajadzētu pārdzīvot, nevis reāli ataino tās.Skatītājam atstāta iespēja pašam izdomāt kādas emocijas un kaisles virmo varoņos. Filmai trūkst dziļuma, azarta. Vairākas scēnas ir iesāktas un pamestas. Visu filmu neatstāja sajūta, ka safilmētas atsevišķas epizodes, kas vienkārši saliktas kopā, bet neveido vienotu veselumu. Ne drāma, ne komēdija, ne vēsturiska filma .... Drīzāk tā ir televīzijas formāta filma par neizlēmīgu, nepārliecinātu vīrieti un sievietēm, kuras dažādiem ceļiem iet uz savu mērķi. Vecāki var to skatīties kopā ar bērniem un apspriest konfliktu starp pienākumu un mīlestību (kaisli); dažādiem mērķiem un to sasniegšanas veidiem. Kaut gan par šīm tēmām ir arī daudz veiksmīgākas filmas.
Svetlana Valdmane

Interesanta un ļoti krāšna. Atbilstoša žanram.
Anita Īvāne

Patika. Cars tiešām parādīts ne no visai labākās puses, bet filma laba.
Sigute Sudmale

Jau zināju stāstu par cara Nikolaja II ģimeni kā gaišu, gudru ģimeni! Filmā salikts kopā daudz kas – mazliet mistikas, mazliet sazvērestības, mazliet priekšnojautas. Un ir daudz kaislības. Mīlestība var būt gaiša, rimta un var būt graujoša. Matilde – tā man likās vairāk tumša kaislība, kas Krievijas caru būtībā veda strupceļā. Krāšņi tērpi, krāšņa vide!
Māra Ruva

Dārgi un iespaidīgi. Traģiski un kaislīgi. Cilvēcīgi? Ja to tā var teikt par caru.
Krista Bondare

Filma izcila.
Inga Rode

Patika. Skaists un aizraujošs stāsts par mīlestību un pienākumu, ko uzliek stāvoklis sabiedrībā.
Ingūna Matheuse

Vizuāli un emocionāli krāšņa filma. Paldies!
Inta Toma

Patika. Skaista, varena kostīmfilma. Tas laika posms man maz zināms, tāpēc jo interesantāk.
Biruta Dzene

Ļoti iespaidīga, grandioza. Patika.
Vita Vasariņa

Grezena kostīmfilma, ar vēsturisku piesitienu. Nesaprotu par ko Krievijā uztraucās: imperators bijis cilvēks ar miesu un asinīm. Viņam nevar pārmest pat laulības pārkāpšanu. Žēl, ka liela atbildība negarantē arī laimi – cilvēcisku laimi. P.S. Lieliska mūzika.
Baiba Zariņa

Vērienīgs un neiedomājami krāšņs kino - baudījums acīm un ausīm! Izcili tērpi, lielisks operatora darbs, pārdomāti masu skati, izsmalcināts inscenējums. Filma varbūt nav izcils šedevrs, bet  patīkami pavadītu vakaru noteikti nodrošināja. Aktieri lomām atlasīti ļoti   veiksmīgi - žēl, ka dažbrīd temps, uzņemšanas maniere, manuprāt, neļāva viņiem līdz galam izpausties.  It sevišķi sākumā - nedaudz reklāmas klipa maniere. Tomēr laika gaitā vēstījums izlīdzinās un ar aizrautību var sekot šīm   nākamā cara dzīves peripetijām. Nemulsināja lielkņazu brīvās uzdzīves atainojums uz  tā laika  tikumisko uzstādījumu fona - cik lasīts,  visi Eiropas karaļnami caur pirkstiem skatījās  un pat sekmēja savu nākamo monarhu iztrakošanos pirms smagā sloga uzņemšanās. Diez vai Nikolajs, pēdējais no Krievijas monarhiem, bija izņēmums. Domāju, neviens kostīmfilmās un melodrāmās nemeklē precīzu vēsturisko atbilstību, bet  varas, atbildības, pienākuma attiecības  iepretī  personīgajām jūtām un izvēlēm  izspēlētas pārliecinoši, emocionāli patiesi. Krāšņa filma, mani  ''aizķēra'' - pirmām kārtām estētiski. 
Arī pēcgaršu atstāja, atgādinājumu - jebkura tiekšanās pēc laimes, iekļauj sevī atteikšanos.
Diāna

Dienas draugu kinoseansi notiek vienu reizi mēnesī kinoteātrī Kino Citadele, pulcējot laikraksta lasītājus un draugus, lai baudītu jaunāko kino. Vairāk par Dienas Drauga karti un tās iespējām var lasīt Dienas draugu kino mājaslapā.

Top komentāri

no komentāriem
n
var saprast, ka redzējuši: krāšņi, krāšņi, tērpi un tērpi, romantika un mīla... Bet, filmu, ta' kāds arī skatījās?
rekur
r
Romantisks un jauks mīlas stāsts. un galīgi nekā skandalioza. Ja salīdzina ar citām zemēm. Austroungārijas kroņpriņča Rudolfa dubultā pašnāvība ar baronesi Večeru Majerlingā bija skandāls. Lielbritānijas karaļa Eduarda VIII atteikšanās no troņa un laulības ar 2x šķirto Volisu Simpsoni bija skandāls. Bet te - viegla romantika...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 19.04.2024.

Eskalatorus izdomājuši vārguļi, kas nespēja kāpt augšā vai lejā pa kāpnēm bučojoties.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko