Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ditas Rietumas kino izlase: 26.X - 2.XI

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Īstais laiks @@@@

Režisori Benijs Safdijs, Džošs Safdijs. Lomās Roberts Petinsons, Benijs Safdijs, Dženifere Džeisone Lī u. c.

Īstais laiks bija viens no savdabīgākajiem šā gada Kannu festivāla konkursa piedāvājumiem. Kinematogrāfiski efektīgi izstāstītajā sižetā par diviem brāļiem, no kuriem viens pēc neveiksmīgas bankas aplaupīšanas tiek apcietināts, bet otrs cenšas viņu izpestīt, maskulīna brutalitāte un uzticība amerikāņu kino žanru kultūrai ir apvienota ar vizuālu izsmalcinātību. Vērts iegaumēt daudzsološo amerikāņu režisoru – brāļu Benija un Džoša Safdiju – vārdus. Roberts Petinsons šajā filmā, pēc daudzu uzskatiem, ir nospēlējis vienu no savām labākajām lomām.

Mirdzums @@@@

Režisors Stenlijs Kubriks. Seanss k/t Kino Citadele 31.X plkst. 18.30

Unikāla iespēja uz lielā ekrāna redzēt vienu no Stenlija Kubrika šedevriem – filmu Mirdzums. Noskatoties 1980. gada filmu ar Džeku Nikolsonu mūsu acu priekšā prātu zaudējoša rakstnieka lomā, kurš cenšas apvienot radošo darbu ar kalnu viesnīcas uzrauga pienākumiem, kļūst skaidrs, ar ko klasika atšķiras no ierindas šausmenītēm. Kubriks ar īpašiem filmēšanas paņēmieniem ir spējis pārvērst viesnīcu stindzinošā, biedējošā telpā un tēlā, kuras simetriskums un sterilitāte kontrastē ar Džeka progresējošajiem apziņas dēmoniem.

 

Matilde @@@

Režisors Aleksejs Učiteļs. Lomās Mihalina Olšanska, Larss Eidingers, Daņila Kozlovskis, Sergejs Garmašs, Ingeborga Dapkunaite u. c.

Neatminu, ka kādai filmai būtu izdevies sacelt tik pārspīlēti skandalozu publicitāti kā šai Alekseja Učiteļa vēsturiskajai melodrāmai, kas stāsta par Krievijas imperatora Nikolaja II un primabalerīnas Matildes Kšesiņskas attiecībām. Skandāls Krievijā balstījās pieņēmumos – "filmu neesmu redzējis, bet ir viedoklis". Proti, Matilde diskreditē Nikolaju II un Krievijas vēsturi. Padsmit miljonu izmaksājušais inscenējums ar hiperdārgiem tērpiem un interjeriem būtībā ir krāšņs kičs, kurā ekspluatēta cilvēces nedziestošā interese par citu privāto dzīvi.

 

Berlinale 2017 @@@@

Vācu filmu seansi k/t Splendid Palace 27.X–2.XI 

No 27. oktobra Gētes institūts piedāvā septiņas aktuālas vācu filmas no šā gada Berlīnes kinofestivāla repertuāra. Īsts saldēdiens mākslas cienītājiem būs unikālu arhīva materiālu piepildīta dokumentālā filma par vācu XX gs. mākslas ģēniju un provokatoru Jozefu Boisu. Filma tā arī saucas Boiss un kā spēcīgi veidots mākslinieka un oriģinālās personības portrets var uzrunāt plašu auditoriju. Programmā ir arī vācu kases grāvējs – komēdija Laipni lūgti pie Hartmaņiem, kuras autori ķērušies pie Eiropu skārušā imigrācijas viļņa tēmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja