Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Leģendārā konfekte Serenāde svin 75 gadu jubileju

Leģendām apvītā šokolādes konfekte Serenāde ir senākā Laima konfekte, kuras oriģinālrecepte izstrādāta 1937. gadā un nemainīga tiek izmantota joprojām.

Konfektes Serenāde leģenda vēsta, ka pagājušā gadsimta sākumā Laimā strādāja kāds jauns un īpaši talantīgs saldumu meistars, kurš bija ļoti iemīlējies kādā meitenē, bet tā vietā, lai vienkārši bildinātu izredzēto, viņš nolēma to izdarīt oriģināli. Kā vissaldāko apliecinājumu savai mīlestībai viņš radīja jaunu konfekti, kuru nosauca par Serenādi, dāvināja savai sirds mīļotajai, kura pieņēma šo mīlestības apliecinājumu.

AS Laima veiktajā sociālo tīklu aptaujā, patērētāji piešķīra konfektei Serenāde - Konfekšu karalienes titulu, novērtējot tās unikālo garšu un dizainu. Aptaujā piedalījās gandrīz 2000 respondentu, kas atzinīgi novērtēja arī citas Laima populārākās šokolādes konfektes kā Vāverīte un Sarkanā magone.

AS Laima pārdošanas rezultāti liecina, ka vidēji mēnesī Laima pārdod 13 tonnas slaveno konfekti Serenāde. Ja aprēķina uz Latvijas kopējo iedzīvotāju skaitu, kas pēc pērn veiktās tautas skaitīšanas rezultātiem ir nedaudz vairāk kā 2 miljoni iedzīvotāju, tad var domāt, ka katrs Latvijas iedzīvotājs mēnesī apēd vidēji 1-2 konfektes Serenāde.

AS Laima konfektes Serenāde eksportē uz 25 eksporta valstīm, t.sk. Baltijas valstīm Krieviju, ASV, Kanādu, Lielbritāniju, Īriju, Baltkrieviju, Azerbaidžānu, Kazahstānu un Mongoliju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko