Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Līdzās kaķiem un suņiem dzīvokļos arī cūciņas

Pasaulē arvien vairāk cilvēku par mājas mīluļiem izvēlas visai oriģinālus dzīvniekus - miniatūrās cūciņas. Izmēros mazo cūciņu popularitātes gājiens sākās pirms pāris gadiem, kad tās vienu pēc otras iegādājās Holivudas slavenības, bet mazie ruksīši pēdējā laikā kļuvuši par sensāciju internetā, kuru pārplūdinājuši piemīlīgo dzīvnieku fotoattēli.

Nesen piedzimušas minicūciņas izmēros var mēroties ar kādu palielāku tējas tasi. Pieaugušas tās augumā parasti sasniedz 30-40 centimetru, bet sver 18-30 kilogramus.

Īpašu popularitātei minicūciņas iemantojušas Lielbritānijā, kur atvērta virkne šo dzīvnieku audzēšanas centru. "Cūkas ir ļoti inteliģentas, un tā ir ceturtā gudrākā suga pēc cilvēka, pērtiķa un delfīna," avīzei The Daily Mail uzsvēra miniatūro cūku audzētāja Džeina Krofta.

"Tās ir perfekti mājdzīvnieki," norādīja sieviete, piebilstot, ka cūciņas ir lieliska alternatīva cilvēkiem, kas ļoti vēlas mājas mīluli, taču cieš no alerģijas. "Daudziem ir alerģija pret kaķiem un suņiem, bet nevar būt alerģija pret cūkām, jo to āda ir ļoti līdzīga mūsējai, un tām ir matiņi, nevis spalvu kažoks."

Minicūciņas raksturotas kā ļoti tīrīgi mājdzīvnieki, kurus var iemācīt nokārtot dabiskās vajadzības kastītē, turklāt tās labi pakļaujas dresūrai un labprāt apgūst pat kādus trikus. Cūciņas ir ļoti komunikablas un prasa daudz uzmanības, tādēļ neder cilvēkiem, kuriem ir maz brīvā laika. Turklāt jāpiebilst, ka pundurcūkas dzīvo līdz pat 20 gadiem.

Pilnu rakstu Cūciņas ienāk pilsētā lasiet piektdienas, 1.novembra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu trestera reģioni

Gandrīz visos Vācijas vīnkopības apgabalos vīnkopji destilē arī savu vīnogu spiedpaliekas, ja vien viņiem ir oficiāla atļauja to darīt.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko