Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Lolita Neimane atklāj, kādēļ diētas nesniedz vēlamo rezultātu

Vai zini, kādas ir pašas dīvainākās diētas un kuru no diētām izmēģinājusi arī Lielbritānijas jaunā princese? Vai taisnība, ka pārtraucot diētu, svars atgriezīsies? To visu īpaši Sieviešu Klubam stāsta diētas ārste Lolita Neimane. 

Diētas ārste stāsta, ka visas diētas var iedalīt divās lielās grupās: diētas, kuras izslēdz taukus un tās, kurās nav ogļhidrātu. Olbaltumvielas nevienā no tām nav aizliegtas, gluži pretēji – diētās to daudzumu palielina.

"Esmu apkopojusi plašu informatīvo materiālu par dažādām diētām un kā dīvaināko no tām varu nosaukt citronu diētu. Iedomājies, veselu nedēļu, katru dienu ir jāapēd kilograms citronu!

Protams, kāda to var izmēģināt, bet es neieteiktu, jo ēdot citronus septiņas dienas pēc kārtas, pa kilogramam dienā, ļoti iespējams, ka iedzīvosies, piemēram, erozīvā gastrītā. Tomēr tā ir diēta, par kuru var atrast gan informāciju, gan atsauksmes.

Diētu ir ļoti daudz: meloņu, vīna, siera, persiku, ananāsu, vistas vai, piemēram, "deviņas dienas un deviņi kilogrami kā nebijuši", "diēta tiem, kas negrib tērēt laiku un naudu", "amerikāņu astronautu diēta", "diēta tiem, kam ir bumbierveida figūra" un daudzas citas. Viena no jaunākajām un šobrīd populārākajām ir Djukā diēta, kuru izmēģinājusi arī Lielbritānijas jaunā princese.

Man tās visas šķiet smieklīgas, jo agri vai vēlu, tās apnīk. Protams, ja cilvēkam patīk ēst pēc saraksta, skaitīt gramus un katru dienu noteiktā laikā apēst noteiktu daudzumu brokoļu vai tvaicētas mencas, var ievērot jebkuru diētu. Tikai jāatrod produktu, kurš vislabāk garšo, un to var darīt.

Tomēr ilgtermiņā nekādu rezultātu nebūs un svars atgriezīsies, jo kādā brīdī produkts apnīk. Īpaši, ja ievēro monodiētu! Piemēram, griķi ir ļoti vērtīgi graudi, bet tos ēdot diendienā, divas nedēļas pēc kārtas, ļoti iespējams, ka pēc tam tos negribēsies vēl ilgi! Tā tas ir ar visām diētām.

Tādēļ nevēlos ieteikt nevienu no tām, jo pati neesmu diētu piekritēja un arī saviem klientiem mācu, ka būtiskākais ir saprast, ko kopumā nozīmē produkti un to enerģētiskā vērtība. Piemēram, mācu izvērtēt, vai labāk paēdīsi, ja izvēlies banānu vai ābolu, un kas sniegs ilgāku sāta sajūtu: steiks vai zivs!

Tad, kad šīs zinības apgūtas, cilvēks pats var izlemt, vai viņš vakarā ēdīs sautētu zivi vai brokoļu biezzupu," stāsta Lolita Neimane.

Raksts tapis sadarbībā ar SieviesuKlubs.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 16.05.2024.

Kad pavārei piesolīja roku un sirdi, viņai galvā uzreiz ienāca pāris recepšu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko