Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Londonas medmāsas izjokošana Austrālijas raidstacijai izmaksājusi 2,8 miljonus dolāru

Austrālijas radiostacija otrdien atklāja, ka joku zvans uz Lielbritānijas slimnīcu, kur tolaik ārstējās Lielbritānijas prinča Viljama sieva Ketrīna, tai izmaksājis 2,8 miljonus Austrālijas dolāru (1,52 miljonus latu).

Kā jau ziņots, radiostacijas 2DayFM dīdžeji Mela Greiga un Maikls Kristians piezvanīja uz Karaļa Edvarda VII slimnīcu un, atdarinot Lielbritānijas karalienes Elizabetes II un prinča Čārlza balsi, ieguva informāciju par Ketrīnas veselības stāvokli.

Tomēr radiostacija izpelnījās starptautisku nosodījumu, kad 46 gadus vecā medmāsa Džasinta Saldana, kura tobrīd pildīja reģistratores pienākumus, dažas dienas vēlāk izdarīja pašnāvību.

"Mēs esam aizvadījuši vienu no grūtākajiem gadiem kompānijas vēsturē," teica mediju grupas Southern Cross vadītājs Rīss Holerans. "Taču, neskatoties uz to, ar stingra menedžmenta palīdzību esam sasnieguši tirgus prasībām atbilstošu rezultātu."

Pēc Saladanas nāves, reaģējot uz ārvalstu mediju sašutumu, 2DayFM uz laiku atteicās no visām reklāmām.

Kā paskaidroja Austrālijas raidsabiedrības ABC pārstāvis Stīvens Kellijs, radiostacija zaudēja 2,2 miljonus dolāru (1,19 miljonus latu) no plānotajiem ieņēmumiem, bet vēl 1,4 miljonus dolāru (760 000 latu) prasīja tiesas izmaksu segšana un Saldanas ģimenei paredzētā kompensācija.

Kopumā tas neietekmēja tīro peļņu, taču stacijas akciju vērtība kritās par 0,4% jeb 2,8 miljoniem dolāru (1,52 miljoniem latu).

Jau ziņots, Londonas Karaļa Edvarda VII slimnīcas medmāsa Dž.Saldana savā nāvē vainojusi dīdžejus. Medmāsa savas dusmas par 2Day FM dīdžeju Melas Greigas un Maikla Kristiana rīcību paudusi vienā no trijām pirmsnāves vēstulēm.

46 gadus vecā Dž.Saldana pašnāvību izdarīja pakaroties. Viņas ģimene – vīrs, dēls un meita – devās uz Indiju, kur Dž.Saldanu izvadīja pēdējā gaitā.

Līdz šim mediji ziņojuši, ka Dž.Saldana atstājusi trīs pirmsnāves vēstules – vienā no tām viņa kritizējusi arī Karaļa Edvarda VII slimnīcas vadību.

Izmeklēšanu notikušā sakarā veica ne tikai Skotlenjards, kas talkā lūdzis arī Austrālijas tiesībsargus, bet arī Austrālijas mediju uzraugs.

Šis nav vienīgais gadījums, kad Austrālijas mediju uzraugs izmeklējis 2Day FM darbinieku rīcību – radio darbība jau agrāk tikusi vētīta saistībā ar citiem skandāliem, kuros tika vainoti radio dīdžeji Kails Sendilends un Džekija O. Pirms trijiem gadiem dīdžeji tiešajā ēterā ar melu detektora palīdzību piespieda 14 gadus vecu meiteni atzīties mātei, ka viņa 12 gadu vecumā tikusi izvarota.Citā reizē K.Sendilends tiešajā ēterā rupji nolamāja kādu žurnālisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu tresterbrands

Visos reģionos, kur audzē vīnogas un dara vīnu, izmanto arī vīnogu spiedpaliekas. Itālijā no tām gatavo grapu, Francijā – marku, bet Vācijā – tresteru (Tresterbrand).

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko