Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Mis Amerika skaistumkonkursā pirmo reizi piedalījās meitene ar autisma sindromu

Montānas štata skaistumkaraliene Aleksisa Vainmana ieies ASV vēsturē kā pirmā Mis Amerika skaistumkonkursa dalībniece ar autisma sindromu. Meitene jau skolas laikā saukta par "savādāku" un uzskatīta par "sarežģītu" bērnu. Viņa tikusi apsmieta un pazemota savu runas traucējumu dēļ, tāpēc uz laiku pārtraukusi vispār komunicēt ar apkārtējiem.

Pēc divu gadu ilga konsultāciju, dažādu pārbaužu un uzvedības traucējumu ārstēšanas procesa, meitenei tika diagnosticēts Aspergera sindroms.

Tā pa īstam tikt galā ar savu problēmu Aleksisa iemācījās pēdējā pamatskolas klasē. Ģimenes iedrošināta, viņa iesaistījās karsējmeiteņu komandā, drāmas pulciņā un citās sabiedriskās aktivitātēs. Lai iegūtu naudu koledžai, meitene pēdējā brīdī pieteicās kādam skaistumkonkursam un 2012.gada jūnijā, mēnesi pēc skolas absolvēšanas, tika kronēta par Mis Montānu.

Ar savu dalību Mis Amerika skaistumkonkursā, Aleksisa cer pievērst sabiedrības uzmanību savai problēmai un iedrošināt sev līdzīgos cilvēkus visā pasaulē.

Tiesa, Mis Amerika titulu Aleksisai iegūt neizdevās, jo to sestdienas, 12.janvāra vakarā izcīnīja Melorija Hīta Heigana no Ņujorkas. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko