Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Noskaidrota ielūguma uz Latvijas Radio kora un čella meditāciju ieguvēja

Seko Diena.lv sociālajos tīklos Twitter, Draugiem.lv un Facebook, iesaki šo ziņu un laimē vērtīgas balvas!Ielūgumu divām personām uz piektdien, 8.aprīlī, plkst.19 notiekošo Latvijas Radio kora un čella koncertu Sv. Jāņa baznīcā, iegūst konkursa dalībniece Ausma Elga Simsone. Apsveicam un ar viņu sazināsimies personīgi!Koncertā uzstāsies čellists Kristaps Bergs un Latvijas Radio koris diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā.

20. gadsimta norvēģu klasiķis Knuts Nīstets (1915-2014) savā daiļradē apliecina dziļu interesi par senās mūzikas krāšņumu un tās bagātības radoši savij ar mūsdienu skaņu mākslas iespējām. Būdams kristietis, arī savā daiļradē šis ievērojamais kormūzikas autors apliecina savu ticību. Arī šajā koncertprogrammā iekļautie skaņdarbi ir ar reliģisku saturu, tostarp arī viena no skaistākajām Nīsteda partitūrām - Stabat Mater, kurā čella melodiskā līnija savijas ar daudzām jo daudzām koristu balsīm, kuru skanējums raisa asociācijas ar zvanu skaņām, kas atbalsojas baznīcas velvēs.

Līdz ar norvēģu meistara opusiem, kuru atskaņojumā piedalīsies arī jaunais čella spēles talants Kristaps Bergs, Latvijas Radio koris, pie kura diriģenta pults šajā vakarā stāsies Kaspars Ādamsons, atskaņos arī vairāku latviešu komponistu opusus – Ērika Ešenvalda un Ārija Šķepasta emocionāli nospriegotās kompozīcijas, Andra Dzenīša diptihu korim, kā arī jaundarbu korim un čellam, kuru īpaši šim koncertam raksta viens no spilgtākajiem jaunākās paaudzes komponistiem - Jēkabs Jančevskis.

Biļetes uz koncertu iegādājamas Biļešu paradīzes kasēs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šokolādīgi saldie

Šokolādes un kafijas deserti piemēroti aukstās un vējainās pavasara dienās.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko