Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Noskaidroti Kaspara Zemīša albuma prezentācijas koncerta ielūgumu ieguvēji!

Seko Diena.lv, iesaki šo ziņu kādā no sociālajiem tīkliem Twitter, Facebook vai Draugiem.lv, un iegūsti vērtīgas balvas!

Diviem no konkursa dalībniekiem šonedēļ tika sniegta iespēja iegūt divus ielūgumus uz ģitārista un komponista Kaspara Zemīša pirmā albuma Mana lūgšana prezentācijas koncertu, kas Lieldienu noskaņā notiks 30. martā Rīgas Domā plkst.19.

No daudzajiem konkursa dalībniekiem esam izlozējuši divus uzvarētājus, kuri iegūst katrs divus ielūgumus uz koncertu. Tie ir Solvita Vīksna un Guntars Ķervis.

Apsveicam un lūdzam uzvarētājus ieskatīties vēstuļu sadaļā tajā sociālajā tīklā, no kura viņi piedalījās šajā konkursā!

Koncertā skanēs Kaspara Zemīša oriģinālmūzika un aranžējumi no jaunā albuma, kas ierakstīts sadarbībā ar Valsts Akadēmisko kori Latvija. Koncertā piedalīsies arī viesmākslinieki, ar kuriem mūziķim jau ir izveidojusies ilggadēja sadarbība: stīgu kvartets – Līva Plociņa, Madara Gaile, Ineta Abakuka, Māra Botmane, vokālā grupa Schola Cantorum Riga un Renārs Kaupers.

"Koncerts man personīgi būs ļoti īpašs, jo tajā skanēs manis rakstīta mūzika un aranžējumi, kura ir apkopota manā pirmajā solo albumā Mana Lūgšana. Koncerts vienlaikus būs pirmā solo albuma Mana lūgšana prezentācija klausītājiem, kurā ietvertā mūzika atspoguļo manu ticību, kas ir mans lielākais iedvesmas avots. Rīgas Doma koncertā ģitāras skanējums būs akadēmiskāks, pateicoties izcilajiem partneriem  - diriģentam Mārim Sirmajam un korim Latvija. Tieši Māra Sirmā aicinājums rakstīt Mesu korim un ģitārai 17. Starptautiskās garīgās mūzikas festivālam bija kā pirmais impulss jaunā albuma tapšanā. Albumā iekļaujot Mesu, kas atspoguļo mana Dievkalpojuma sajūtu, atlika vien izvēlēties atlikušos skaņdarbus ar garīgu tematiku, kas bagātinātu albumu. Koncertā spēlēsim gan skaņdarbus no jaunā albuma ar Māri Sirmo un Valsts Akadēmisko kori Latvija, gan arī mūziku, kas radusies sadarbībā ar labiem draugiem - Guntaru Prāni un vokālo grupu Schola Cantorum Riga un stīgu kvartetu, ar kuru esam izbraukājuši Latviju ar programmu Ģitāra un stāsti. Kā arī Renāru Kauperu, ar kuru pēdējos gados esam divatā spēlējuši tieši baznīcās un atraduši kopīgu muzicēšanas sajūtu," stāstījis Zemītis.

Biļetes uz koncertu pieejamas Rīgas Doma un Biļešu paradīzes kasēs.

Kaspars Zemītis ir mūziķis ar vairāk nekā 20 gadu skatuves pieredzi, spēlējot dažādos sastāvos un mūzikas stilos. Spēlējis leģendārajā grupā Time After Time. Muzicē kopā ar dziedātājiem Intaru Busuli, Lindu Leen, Renāru Kauperu, Igo u.c.. Piedalījies koncertprogrammās ar Latvijas Radio kori un Latvijas Valsts Akadēmisko kori Latvija, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, operdziedātājiem Elīnu Šimkus, Evitu Zālīti, Guntaru Ruņģi, kā arī kamerdziedātāju Ievu Paršu.

Līdz ar muzikālo darbību Zemītis strādā Mūzikas akadēmijā kā lektors un pasniedz jaunajiem studentiem klasisko ģitārspēli. Viņš ir pirmais, kurš ieguvis Latvijā maģistrā grādu ģitārspēlē. Uzreiz pēc maģistrantūras beigšanas sācis arī savu solo koncertdarbību, veiksmīgi apvienojot klasisko mūziku ar mūsdienīgo, parādot ģitāras nebeidzamās iespējas. Pirmais nozīmīgākais solokoncerts Zemītim notika 2013. gada 30. aprīlī Doma baznīcā ar unikālu koncertprogrammu Eklektika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 26.04.2024.

Ak, šī šausmīgā vēlme rakstīt dzejoļus, kad tava poētiskā talanta virsotne ir atskaņas "mīlēt – kremēt".

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko