Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Pētījums: Vīriešus seksuāli piesaista sarkanā tērptas sievietes

Sarkanās drēbēs tērptas sievietes vīriešiem šķiet seksuāli pievilcīgākas, jo sarkanā krāsa rada iespaidu, ka sieviete varētu būt ieinteresēta seksuālās attiecībās, noskaidrojuši amerikāņu zinātnieki.

Ročesteras universitātes sabiedrības psihologa Adama Pazdas vadītā pētījumā pārbaudīta hipotēze, vai sievietes tērpa krāsa maina vīriešu viedokli par viņu.

Eksperimentā atklājies, ka vīriešu vairāk piesaista sarkanā tērpā ģērbtas sievietes, jo viņi uzskata, ka no šādas sievietes viņu romantiskajiem tuvošanās mēģinājumiem, visticamāk, nesekos atraidījums.

Pētnieki secinājuši - sarkanā krāsa rada apslēptu, bet spēcīgu iespaidu par sievietes atsaucību, kā arī vīriešiem tā šķiet daudz kārdinošāka.

Eksperimentā piedalījās 96 vīrieši, kuriem rādītas sarkanās, zaļās vai baltās drēbēs ģērbtas sievietes. Pētījumā atklājās, ka vīrieši tās pašas sievietes uzskatīja par pievilcīgākām, ja viņas bija ģērbtas sarkanās drēbēs. Vīriešiem arī likās, ka sarkanā ģērbtas sievietes būs atsaucīgākas uz viņu uzmanības apliecinājumiem.

Pētījuma autori šos rezultātus skaidro ar cilvēku evolūciju, jo daži dzīvnieki, kā paviānu mātītes, kad ir gatavas pāroties, demonstrē spilgti sarkanus plankumus uz ķermeņa.

"No pragmatiskā viedokļa, mūsu rezultāti liecina, ka sievietēm vajadzētu ņemt vērā krāsas iespaidu, izvēloties sarkanu apģērbu," skaidroja Pazda.

"Vispārīgāk skatoties, mūsu atklājums, ka sarkana krāsai sieviešu ārējā izskatā ir seksuāla nozīme, varētu interesēt modes dizainerus, mārketinga un reklāmas speciālistus," atzina pētnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu trestera reģioni

Gandrīz visos Vācijas vīnkopības apgabalos vīnkopji destilē arī savu vīnogu spiedpaliekas, ja vien viņiem ir oficiāla atļauja to darīt.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko